«Μουσική βραδιά με το αυγουστιάτικο φεγγάρι στο αρχαίο θέατρο Θάσου»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο αρχαίο θέατρο Θάσου η 2η εκδήλωση της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας με τίτλο: «Αυγουστιάτικο φεγγάρι στα αρχαία θέατρα» σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και τον Δήμο Θάσου. Σε ένα κατάμεστο θέατρο, ο καθηγητής ΑΠΘ και συνθέτης κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης και η «Τετραφωνική Ρίζα» με μαέστρο τον Γιάννη Κανάκη «ταξίδεψαν» όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση με μουσικά ακούσματα σε ένα επιβλητικό περιβάλλον με θέα την θάλασσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ευχαρίστησε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, τόνισε ότι τα αρχαία θέατρα είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να χρησιμοποιείται και σήμερα όπως χρησιμοποιούνταν και στην αρχαιότητα όταν αυτά κατασκευάστηκαν. Τόνισε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ο βασικός χρηματοδότης όλων των σημαντικών ανασκαφικών και αναστηλωτικών προσπαθειών, οι οποίες διεξάγονται σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.

Ενώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στα δύο μουσικά σχήματα καθώς και στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, δηλαδή στον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κ. Σταυρούλα Δαδάκη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η βουλευτής Καβάλας και καθηγήτρια ΑΠΘ κ. Αγγελική Δεληκάρη.

Hot this week

Δύο εκδηλώσεις για την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών σημείωντης Καβάλας και της Θάσου διοργανώνει η Π.Ε. Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος...

Μάκης Παπαδόπουλος: “ΚΑΒΑΛΑ 2036: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ – Ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο”

Η τουριστική επιτυχία μιας πόλης δεν μετριέται μόνο από...

Topics

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις Χρώματα & Αρώματα

Από τις διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης -...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες