Νέο μήνυμα έστειλε σήμερα στην Βόρεια Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τη γειτονική χώρα να σταματήσει «τα μικροκομματικά παιχνιδάκια» και να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αλλιώς θα μας βρουν απέναντι» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο OPEN. «Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν την ονομασία “Μακεδονία” θα μας βρουν απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ζητήματα που αφορούν στην ονομασία, δεν αλλάζουν».

«Αφελείς δεν είμαστε, ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε παιχνιδάκια μικροκομματικά», υπογράμμισε και επανέλαβε πως «δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια».

«Θα δώσουμε πάτημα στα Σκόπια, αν το κάνουμε… Πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας και όχι να κυρώσουμε τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και να σεβαστούν την συνθήκη, εφόσον θέλουν να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Βεβαίως και ζήτησα παρέμβαση από την Ευρώπη και η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι. Και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε το μέλλον της συμφωνίας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πίεση για να αντιληφθούν ότι οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση.

«Είναι και ανιστόρητοι. Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία και είπαμε ότι σε αυτή την συγκυρία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην κύρωση των μνημονίων. Αν κυρώσουμε τα μνημόνια θα τους δώσουμε πάτημα να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Σε αυτή την συγκυρία δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια», επανέλαβε.

Προηγούμενο άρθροΓεμάτη από εκδηλώσεις η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΔολοφονία στο Κιλκίς: “Αναγκάστηκα, ρε μάνα, να σκοτώσω, σήμερα θα ήταν η κηδεία μου” – Τι λέει η μητέρα του κτηνοτρόφου για την ασέλγεια σε ανήλικη