20 Σεπτεμβρίου 2024, 0:33
23.3 C
Kavala

Με 40 νοσηλευτές αναμένεται να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας , συνάντηση Κ. Πετράκη με Α. Γεωργιάδη

Με 40 νοσηλευτές αναμένεται να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ακόμη και εντός Οκτωβρίου, αν φυσικά υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας προς το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., οι οποίες δόθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης των δυο πλευρών.

Για το θέμα δηλώσεις έκανε , η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη, η οποία ανέφερε αρχικά: ”Καταφέραμε τελικά να συναντηθούμε με τον υπουργό Υγείας, τον κ. Γεωργιάδη, για να του εκθέσουμε την ιδιαιτερότητα του νοσοκομείου Καβαλάς σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και ιδιαίτερα το πολύ μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού”.

ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ…

”Από τις δεσμεύσεις που λάβαμε από τον υπουργό, η μία έχει να κάνει με την άμεση έγκριση του αιτήματος μας για πρόσληψη 40 νοσηλευτών και η δεύτερη για το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, μας υποσχέθηκε ότι θα οριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Όσον αφορά το προσωπικό, εμείς είχαμε κάνει ήδη την προετοιμασία ως νοσοκομείο και υπήρχε το έγγραφο του αιτήματος μας ήδη στις υπηρεσίες του υπουργείου. Του προσκομίσαμε κιόλας ένα αντίγραφο αυτού του αιτήματος. Οπότε με το που θα υπογραφεί αυτό αμέσως προχωρά η πρόσκληση ενδιαφέροντος, γιατί επειδή είναι διαδικασία δελτίου παροχής υπηρεσιών πάει μέσω του γραφείου προμηθειών κι όχι μέσω του γραφείου προσωπικού, οπότε μετά η διαδικασία είναι πολύ μικρή”, επισήμανε στη συνέχεια η κ. Πετράκη.

ΈΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…

”Από εκεί και πέρα συνάπτονται προσωπικές συμβάσεις. Μέσα στον Οκτώβριο, εάν όντως τηρηθεί η δέσμευση ότι αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη θα υπάρχει υπογραφή του αιτήματός μας για έγκριση, ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε τους 40 νοσηλευτές. Εμείς τη σχετική προετοιμασία την έχουμε κάνει. Έχουμε βρει τους ανθρώπους. Έχοντας το προνόμιο της σχολής εδώ που έχουμε με τους σπουδαστές που κάνουν και πρακτική έχουμε επαφή με νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν πτυχίο και είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση. Η αλήθεια είναι ότι κουραστήκαμε πάρα πολύ για να κλειστεί αυτό το ραντεβού με τον υπουργό, δεν ήταν εύκολο. Τελικά τα καταφέραμε και ας ελπίσουμε εν τέλει να υπάρχει αποτέλεσμα”, ανέφερε ακόμη η κ. Πετράκη.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

”Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε επίσης ήταν το πρόβλημα για το ότι δεν έχουμε 18 μήνες διοικητικό συμβούλιο στο νοσοκομείο Καβάλας. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Από εκεί και μετά θέσαμε και το θέμα συναδέλφων που έχουν οργανική θέση σε νοσοκομεία των Αθηνών και επειδή δεν μπορούν δουλεύοντας εκεί να αντεπεξέλθουν ζητούν να έρθουν στην Καβάλα, ο υπουργός δυστυχώς μας το αρνήθηκε και μας είπε ότι έτσι θα ανοίξει μία πολύ μεγάλη πληγή για τα νοσοκομεία της Αθήνας αν εγκρίνει κάποια αιτήματα μετακίνησης. Ήταν κάθετος σ’ αυτό, το αρνήθηκε”, επισήμανε καταληκτικά η Κατερίνα Πετράκη.

Hot this week

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Topics

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img