Με τη νέα καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης. Όπως σημείωσε, αποτελεί μία επικοινωνία στα πλαίσια της συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ζήτησε η κ. Βαμβακά να μας δει στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας αλλά και των συνεργασιών που θα έχουμε με το ΔΗΠΕΘΕ και τρέχουν ήδη. Έχουμε υπογράψει ήδη προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού, με το ΔΗΠΕΘΕ και το Δήμο Καβάλας προκειμένου να στηρίξουμε τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ. Η προγραμματική σύμβαση λήγει στο τέλος του έτους και τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κάναμε μια ενημέρωση στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια για το θέμα αυτό. Η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις και αρωγός σε μεγάλες και μικρότερες δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, όπως το Via Egnatia, το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και άλλα. Τα κάνουμε με μεγάλη χαρά διότι κοινωνία χωρίς πολιτισμό είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Για την επένδυση υψηλής τεχνολογίας που θα γίνει στην Καβάλα είπε ότι «οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στο γραφείο μου μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα και μας έκαναν μια παρουσίαση των smart γυαλιών. Είναι μια πολύ προχωρημένη τεχνολογία η οποία μπορεί να ακούγεται ξένη, αλλά πολύ πιθανόν να είναι η γλώσσα του μέλλοντος. Όπως κάποτε δεν φανταζόμασταν ότι στα χέρι μας θα κρατάμε τη ζωή μας μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, έτσι και τώρα δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα φοράμε smart γυαλιά μέσα από τα οποία θα κάνουμε όλες τις δράσεις και τις ενέργειές μας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιθανότατα να είναι η γλώσσα του μέλλοντος. Και μόνο το ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών που μας μίλησαν για ένα τεράστιο επενδυτικό project, που θέλουν να το ξεκινήσουν στην Ελλάδα από την Καβάλα, αυτό μας χαροποιεί. Εμείς είμαστε δίπλα στις επενδύσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ήταν εντυπωσιακό αυτό που μας παρουσίασαν και μακάρι η επένδυση να προχωρήσει. Να δημιουργηθεί η μονάδα συναρμολόγησης εδώ στην Καβάλα που θα δώσει θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στο επενδυτικό γίγνεσθαι της περιοχής. Είναι νωρίς να πούμε κάτι άλλο, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση».

Προηγούμενο άρθροΕγνατία Οδός: Υπεγράφη το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Δράμα-Καβάλα
Επόμενο άρθροΑπάντηση Παναγιωτόπουλου σε Παύλο Πολάκη- Προσκαλώ και προκαλώ τον κ. Πολάκη να έρθει στη Βουλή