Με «αμυδρές» ελπίδες για επίλυση του προβλήματος, πλην όμως… στον «αέρα» παραμένουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών λόγω της αποχής των εξεταστών εξαιτίας της οποίας έχει δημιουργηθεί μεγάλη λίστα αναμονής υποψηφίων για δίπλωμα οδήγησης. Εν τω μεταξύ από την μια πλευρά έχει ήδη περάσει το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης από την Βουλή ενώ από την άλλη στο χορό της «αποχής» μπαίνουν και οι εξεταστές, τρεις εκ των οποίων αιτήθηκαν να σταματήσουν για έναν μήνα.

Συνεπώς ακόμη και ευχάριστες να είναι οι εξελίξεις την ερχόμενη Δευτέρα, οι Σχολές Οδηγών θα πιάσουν και πάλι το «τιμόνι» αλλά με πολλά και μεγάλα προβλήματα, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Ανδρέας Κορδύλης.

«Η ΑΠΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει επακριβώς ότι «δεν έχει ξεκινήσει τίποτε ακόμη. Είναι όλα «μετέωρα». Υφίσταται ακόμη η αποχή και μάλιστα προχθές ήρθε η πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ από την Αθήνα για να υπενθυμίσει ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και χθες είχαν μια συνέλευση στην Αθήνα και εμείς την Δευτέρα θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ακόμη και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε, θα ξεκινήσουμε με πολλά προβλήματα γιατί υπάρχουν και άλλα ανοιχτά ζητήματα στην υπηρεσία με τον αριθμό των εξεταστών. Έχουν καταθέσει τρεις αιτήσεις εξαίρεσης από τις εξετάσεις για τον επόμενο μήνα και όσοι απομένουν είναι λίγοι. Δεν θα βγάλουμε άκρη δηλαδή αν μας πουν ότι θα έχουμε ένα άτομο την εβδομάδα. Επίσης, ακόμη και να ξεκινήσουμε έστω και με το «σταγονόμετρο», σε τρεις μήνες θα έχουμε ξανά τα ίδια, καθώς δόθηκε μια τρίμηνη παράταση».

«ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ»

«Θα ξεκινήσουμε με μεγάλα προβλήματα, ιδίως στην Καβάλα. Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «όλες οι σχολές οδηγών της περιφέρειας είμαστε συνενωμένες. Μάλιστα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα για να δούμε τις περαιτέρω κινήσεις μας, σε σχέση και με το νομοσχέδιο στην Βουλή. Είχαμε παρατηρήσεις επάνω σε αυτό και τα βασικά θέματα στα οποία είμαστε αντίθετοι δεν άλλαξαν. Θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση επάνω σε αυτό και με απλά λόγια υπάρχει…μέλλον. Πραγματικά αυτήν την στιγμή, αν και θα ακουστεί εγωιστικό, ο κόσμος και το αν θα πρέπει να αισιοδοξεί σχετικά με τα διπλώματα, είναι η δεύτερη σκέψη μου, γιατί εμείς εδώ και 4 μήνες είμαστε χωρίς δουλειά, με δαπάνες, με έξοδα και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί η κατάσταση, ενώ ήδη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας και ιδιαίτερα στις οικογένειές μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και να ξεκινήσουμε, θα ξεκινήσουμε με προβλήματα».

Πηγή:thraki.com

Προηγούμενο άρθροEurovision: Τι συμβαίνει με την Ελληνική συμμετοχή;
Επόμενο άρθροΑνησυχία Ζαγοράκη για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών σε εμπορικά σήματα και ονομασίες εταιρειών