Ξεκίνησε η περίοδος του πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα, αλλά χωρίς να έχει ανοίξει η πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η μέση τιμή είναι στο 1,40 ευρώ το λίτρο.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Παρασκευή ξεκίνησε η περίοδος για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά δυστυχώς η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει για τους δικαιούχους. Είναι κάτι που το είχαμε τονίσει και την προηγούμενη φορά. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι αυτήν τη φορά το Υπουργείο να είναι πιο συνεπές έναντι όλων των προηγούμενων ετών και να ξεκινήσει πιο άμεσα η διαδικασία έναρξης ώστε οι καταναλωτές να μπορούν πιο γρήγορα να κάνουν την αίτησή τους και να δουν ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι όχι.
Η μέση τιμή που έχουμε αυτήν τη στιγμή είναι στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Αυξομειώνεται, λίγο πάνω λίγο κάτω, ανάλογα με την ποσότητα που θα πάρει ο κάθε καταναλωτής, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εκεί θα κυμανθούμε τουλάχιστον τις επόμενες μέρες.
Λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Το προϊόν είναι χρηματιστηριακό και οι μεταβολές μπορεί να είναι πολύ γρήγορες. Τις περισσότερες φορές σ’ αυτές τις περιπτώσεις, διότι μιλάμε για έναν πόλεμο, είναι αρνητικές οι συνέπειες. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε πάνω- κάτω στην ίδια τιμή, με τη διαφορά ότι πέρυσι το κράτος επιδότησε στην αντλία κατά 10 λεπτά. Υπήρχαν και κάποιες εκπτώσεις από τα διυλιστήρια οπότε αν είχαμε τις ίδιες παροχές και φέτος, θα ήμασταν κοντά στο 1,25 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς το κράτος δεν έδωσε αυτό το δεκάλεπτο, ούτε τα ελληνικά διυλιστήρια επιδότησαν το προϊόν με άλλα 5 λεπτά όπως πέρυσι».
ΤΙΜΩΡΙΑ
Πρόσθεσε ότι «όλα ξεκινάνε από τους πολύ υψηλούς φόρους που επιβαρύνουν το προϊόν. Το κράτος τα τελευταία χρόνια συμπεριφέρεται τιμωρητικά στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, δίνοντας ως επίδομα μια επιστροφή των πολύ υψηλών φόρων που έχει πάρει. Είναι ένα προϊόν που πρέπει να μπαίνει σε όλα τα σπίτια. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να μην ζεσταίνεται και δεν μπορείς να του υποδείξεις με ποιον τρόπο θα ζεσταίνεται. Δεν υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, στο ρεύμα, στα ξύλα και στο πέλετ. Θεωρώ ότι τώρα που περνάει όλος ο κόσμος δύσκολα, έπρεπε να υπάρχει μια σημαντική μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο ώστε να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές».

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή ημερομηνίας για τη λαϊκή αγορά στο Φάληρο λόγω 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο – Συνεχής ενημέρωση από το nownews.gr