Μετά από δύο χρόνια αποχής επιστρέψαμε ξανά στο φιλόξενο αμφιθέατρο ‘’Φρίξος Παπαχρηστίδης’’ για την πραγματοποίηση της 6ης Γιορτής Παιδείας. Μία εκδήλωση που ξεκίνησε το 2017, έχοντας ως γνώμονα την βαρύτητα που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης.

Μόνο αισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού μπορούν να δημιουργούνται μετά από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η χθεσινή ημέρα ήταν μία τεράστια επιβράβευση για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση και είμαι απολύτως σίγουρος πως το αύριο θα είναι ακόμη καλύτερο. Επιβράβευση όμως και για τους γονείς, λοιπούς συγγενείς και φίλους που πίστεψαν σε αυτούς και τους στήριζαν σε κάθε τους βήμα.

Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκαν πέντε Συνδημότες μας για την μέχρι τώρα πορεία τους στον επαγγελματικό τους βίο και όχι μόνο. Πέντε άνθρωποι που πραγματικά κάνουν τον Δήμο Παγγαίου και εμένα προσωπικά να αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τιμή, διότι είναι ‘’δικά μας παιδιά’’ και μέσα από τις επιτυχίες τους προβάλλουν την περιοχή μας και όπως δηλώνουν οι ίδιοι τους αισθάνονται περήφανοι και τυχεροί για την καταγωγή τους. Αναλυτικά τα ονόματα αυτών:
🔹Γρηγοριάδης Θεόδωρος (Συγγραφέας)
🔹Κουσλόγλου Μανώλης (Φυσικός)
🔹Πεφτίτσης Δημοσθένης (Ακαδημαϊκός)
🔹Ταγκόπουλος Ηλίας (Ακαδημαϊκός)
🔹Κιλινκαρίδου Νικολέτα(Φοιτήτρια Κοινωνικών Επιστημών)

Εν συνεχεία, βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι σχολικές μονάδες που διακρίθηκαν σε σχολικούς διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας για ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης και για την μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές.
Τέλος, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες των πανελληνίων και οι μαθητές που συγκέντρωσαν τις τρείς υψηλότερες βαθμολογίες. Αυτά τα παιδιά ανταμείφθηκαν για τους κόπους που κατέβαλαν κατά το προηγούμενο έτος, κερδίζοντας ένα εισιτήριο στο ταξίδι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είμαι βέβαιος πως αυτή τους η επιτυχία είναι μόνο η αρχή.
Η χθεσινή ημέρα ήταν ένα μάθημα προς όλους εμάς. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να το βάζει κάτω!
Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους
να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε και να διεκδικούμε ανά έφερε ο Δήμαρχος Παγγαίου σε ανάρτηση του.

Προηγούμενο άρθροΤον Δήμο Θάσου επισκέφθηκε ο… Άγιος Βασίλης
Επόμενο άρθροΟρισμός Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης