Παυλίδης-Γιώρφος-800x580

Σε μελέτη προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας- Θράκης, με αόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016, για το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος Μαρμαρά ΠΕ Καβάλας.

Η μελέτη αφορά τη μεταφορά και διανομή του αρδευτικού νερού του ταμιευτήρα του φράγματος Μαρμαρά προς τα αγροκτήματα Ακροποτάμου, Κοκκινοχωρίου, Γαληψού, Ορφανίου και Κάριανης, καθώς και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων και τα δίκτυα μεταφοράς νερού σε απόσταση δέκα (10) χλμ. Σκοπός είναι η βελτίωση της παραγωγής πεντακοσίων (500) παραγωγών κι ο εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων της περιοχής. Το σχεδόν κατασκευασμένο φράγμα δεν διαθέτει δίκτυα άρδευσης.

Επίσης, χρηματοδοτούνται μελέτες διαχείρισης και ανάπτυξης των δασών και των δασικών εκτάσεων αρμοδιότητας ΑΜ-Θ, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Οι μελέτες αυτές συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης των υλοτόμων, τη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος επενδυτικών σχεδίων και την εν γένει προστασία των ελληνικών δασών από λαθροϋλοτομία.

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάσσεται ακόμα η μελέτη κατασκευής αρδευτικών δικτύων για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων-αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ που αφορά στα φράγματα Καβησού και Λύρας Έβρου και Κουδουνίων και Δοξάτου Δράμας.
Τέλος, με ποσό 150.000 ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Αντιπλημμυρικό – Αρδευτικό Φράγμα Κ.Βροντούς στη θέση Καρβουνόρεμα Ν.Δράμας.

Προηγούμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΕπιστρέφουν στην εργασία απολυμένοι από τα λιπάσματα-Αναστολή της απεργίας