Μεγάλη φωτιά στον Έβρο – Εκκενώνεται περιοχή στο Σουφλί

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα, πίσω από τα στρατόπεδα που υπάρχουν μετά τον Προβατώνα. Μάχη με τις φλόγες αλλά και τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποκόψουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που κατευθύνεται προς το χωρίο Λευκίμμη του Έβρου το οποίο εκκενώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίας.

Το μέτωπο με τις διάσπαρτες εστίες είναι αρκετά μεγάλο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντικών ομάδων, αλλά και τη τοπικής αυτοδιοίκησης. Εδώ και λίγη ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν αυξηθεί αρκετά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η πύρινη λαίλαπα.

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα έχουν ακροβολιστεί σε καίρια σημεία, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

«Αυτή τη τη στιγμή η πυρκαγιά δεν είναι ελεγχόμενη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κατευθύνεται προς τη Λευκίμμη και για αυτό το λόγω έχουμε διατάξει την προληπτική εκκένωση του χωρίου», λέει στο newsit.gr, o δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, όπου διοικητικά ανήκει η Λευκίμη.

Ο δυνατός αέρας δε βοηθάει καθόλου τους πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=e30%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1413491434225688582&lang=en&origin=safari-reader%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Ftopikes-eidhseis%2Fmegali-fotia-ston-evro-ekkenonetai-perioxi-sto-soufli%2F3322513%2F&theme=light&widgetsVersion=82e1070%3A1619632193066&width=550px

Και το ρωσικό «θηρίο» Μπέριεφ στη μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία σύμφωνα με το evros-news, κάτι που δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο εμπρησμού ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στα αεροπλάνα που ξεκίνησαν για να συνδράμουν, είναι και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, που ξεκίνησε για την Αλεξανδρούπολη, για να κάνει κάποιες ρίψεις, στην προσπάθεια κατάσβεσης μαζί με άλλα δύο ελληνικά Πετζετέλ.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς και κανείς δε θέλει να προκληθεί τεράστια καταστροφή…

Πηγή:www.newsit.gr

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες