Με τη μεγάλη μουσική συναυλία ’’Το Άξιον Εστί’’ του Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα και τον Ανδρέα Ζένιο, κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου  στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Νεολαίας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι εκδηλώσεις που άρχισαν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή με τη θεατρική παράσταση ’’Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ισαπόστολος’’, που που θα δοθεί στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΝΘ

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Νεολαίας, ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, π. Παύλο Κίτσο και π. Γεράσιμο Φυλακτάκη, παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/9) συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε γενικότερα στο εγχείρημα της Εβδομάδας Νεολαίας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν τη συναυλία ’’Άξιον Εστί’’ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, στις 9 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

Αρχικά ο κ. Στέφανος δήλωσε ικανοποιημένος από την επαφή του με τους πολίτες στην πόλη και στα χωριά, ενώ για την Εβδομάδα Νεολαίας, είπε πως ’’είναι μια νέα προσπάθεια που οργανώνεται, ίσως πρωτοφανής, προκειμένου να εντάξουμε την επικοινωνία, τη συνεργασία και την προσπάθεια για τα νιάτα μας’’. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται μια ακόμη ιδιαίτερη εβδομάδα, αυτή τη φορά με το όνομα Φεστιβάλ Νεολαίας που θα πραγματοποιείται στις κατασκηνώσεις της Θάσου, όπου θα καλούνται νέοι από όλο τον κόσμο για μια άμεση επικοινωνία μεταξύ τους, στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την κοινωνία της νεολαίας.

ΜΕΓΑΡΟ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αναφορικά με την μικρή συμμετοχή τις πρώτες ημέρες της Εβδομάδας Νεολαίας, ο κ. Στέφανος την απέδωσε στο ότι θα έπρεπε ίσως νωρίτερα να γίνει γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο ότι επειδή γίνεται για πρώτη φορά και ίσως υπάρχει κάποιος δισταγμός ή ενδοιασμός από κάποιους να την παρακολουθήσουν.

Ο μητροπολίτης ΦΝΘ τόνισε ότι για να κάνουμε κάτι σημαντικό πρέπει να έχουμε οράματα. Ευχαρίστησε δε όλους όσοι βοηθούν στην προσπάθεια της ΙΜ ΦΝΘ. Επίσης, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί κάποια δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη στη διάρκεια της συναυλίας, αν αυτό είναι δυνατό μέχρι τη μέρα διεξαγωγής της.

Ο κ. Στέφανος υπογράμμισε επίσης την επιθυμία του να δημιουργηθεί μια μεγάλη συνεδριακή αίθουσα στην Καβάλα, ώστε να έχει τη δυνατότητα η πόλη να φιλοξενήσει μουσικές, φωνές, ποιητές και εκκλησιαστικές μορφές. ’’Η πόλη πρέπει να αξιοποιηθεί σε τομείς πολιτιστικούς, πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο μέγαρο μουσικής’’, σημείωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης ΦΝΘ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2019 – 7 μ.μ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ

Κων/νου Παλαιολόγου – Μητροπολίτου Προκοπίου

κ. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΟΛΑΚΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ –

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ».-

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/2019 – 9 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ:

ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓ. ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΝΑΚΗΣ

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΝΙΟΣ

ΑΦΗΓΗΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2019 – 8.30 μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΟΥΕΟΡΑ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟ ΑΟΚ ανήκει στους Καβαλιώτες
Επόμενο άρθροΕρώτηση Γ. Πασχαλίδη στην Βουλή για την Πολεοδομία Καβάλας