Για την κατάσταση στην αγορά της Καβάλας, τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν, αλλά και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους καταναλωτές μίλησε το πρωί της Δευτέρας (24/8) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο γενικός γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

“Η κατάσταση παραμένει η ίδια. Είναι εμφανέστατη από κάθε άλλη φορά η έλλειψη τουριστών στην πόλη μας, που αντικατροπτίζεται στους τζίρους των καταστημάτων της περιοχής. Ο Αύγουστος είναι από τους καλύτερους μήνες του χρόνου και ο καλύτερος του καλοκαιριού και τα χρήματα που έρχονται από τους τουρίστες ενισχύουν τα ταμεία των επιχειρήσεων” είπε ο κ. Κελγιώργης.

Την Δευτέρα (31/8) είναι η τελευταία μέρα της εκπτωτικής περιόδου που, όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς δεν πήγε και τόσο καλά και σε αυτό συντέλεσε και η έλλειψη τουριστών στην περιοχή μας.

Στα σχέδια του εμπορικού συλλόγου είναι να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις, να δοθούν κάποια κίνητρα στους καταναλωτές τηρώντας βέβαια όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και δεν θα έχουν σχέση με συνωστισμό, που θα μπορεί να μαζευτεί κόσμος, με τον κ. Κελγιώργη να τονίζει: “Σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι σε ότι αφορά τα καταστήματα. Να τονωθεί το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού με μεγάλες εκπτώσεις. Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουμε ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα έχουμε στο μέτωπο της πανδημίας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να είμαστε υπαίτιοι ώστε να δημιουργηθεί κάτι και να επιβαρύνει κι άλλο την περιοχή μας”.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις, αυτά πρέπει να είναι γενναία: “Είχαμε μία δέσμη μέτρων η οποία ήταν προ τουριστικής περιόδου. Δυστυχώς όμως είδαμε όλοι και βλέπουμε ότι η τουριστική περίοδος της χώρας δεν πήγε καθόλου καλά και δεν είχαμε τα απαιτούμενα έσοδα έστω και με τις χειρότερες των εκτιμήσεων. Οπότε προσδοκούμε μία δέσμη μέτρων ελάφρυνσης, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τους τουριστικούς μήνες και δεν δούλεψαν καθόλου και μιλάμε για μία πτώση του 80-90% στις επιχειρήσεις που δουλεύουν αμιγώς με τους τουρίστες”.

Ο κ. Κελγιώργης επεσήμανε πως: “Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει ένας διακανονισμός στο θέμα των ενοικίων, να υπάρχει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έτσι ώστε να ενισχύεται το εισόδημα και των ιδιοκτητών των καταστημάτων, η κυβέρνηση δηλαδή να επιμεριστεί μέρος της απώλειας του εισοδήματος του ιδιοκτήτη. Να υπάρχει ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και διακανονισμός προς της εισφορές και τα ασφαλιστικά ταμεία” ώστε έτσι να αποφευχθούν λουκέτα καθώς απώλειες θέσεων εργασίας. “Πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί δίπλα μας, έτσι ώστε να περάσει το θέμα με τη πανδημία έτσι ώστε να βγούμε και να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Κελγιώργης από το 20.40

Προηγούμενο άρθροΚεραμέως | Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων – Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 170 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 2 στην Καβάλα