28 Σεπτεμβρίου 2024, 18:24
26 C
Kavala

“Μας άκουσε ο κ. Τοψίδης και έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα” τονίζει ο Πρόεδρος των Σχολών Οδήγησης Αντώνης Μαστοράκης

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη με τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο τους κ. Αντώνη Μαστοράκη ο κ. Τοψίδης ήταν διαβασμένος και δεσμεύτηκε για την επίλυση των θεμάτων.

Όπως ανέφερε “Μια συνάντηση που διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Καταρχάς ο κ. Περιφερειάρχης ήταν γνώστης των θεμάτων μας μια και όλα αυτά που μας προανήγγειλε είχαν δουλευτεί και είχαν προετοιμαστεί από πριν.

Και τοπικά θέματα, τα οποία δεν τα γνώριζε υποσχέθηκε ότι θα μας τα επιλύσει. Γενικά ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού είναι πολύ σημαντική και απασχολεί όλες τις υπηρεσίες και όχι βέβαια μόνο αυτή των μεταφορών!

Μιλάμε για υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Μεταφορών που έχουν άμεση συναλλαγή με το κοινό και όντως χρειάζονται στελέχωση οπότε μας είπε ότι όποια συνταξιοδότηση γίνεται είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, άρα η μόνη λύση είναι οι εσωτερικές μετακινήσεις. Επειδή όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε μια τροχιά εργασίας που φέρουν και συντάξεις, αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίσει κανείς, αλλά είναι ένα θέμα που δυσκολεύει την Περιφέρεια. Θα λειτουργήσει πάρα πολύ σύντομα όμως ο Αναπτυξιακός Οργανισμός και μέσω του οποίου θα γίνει προσπάθεια να δοθούν λύσεις και προσωπικό βέβαια σε διάφορες υπηρεσίες.

Στη δική μας υπηρεσία τα τελευταία χρόνια με διάφορα προγράμματα έχουν δοθεί λύσεις. Οι υπάλληλοι και τα άτομα που έρχονται είναι καλές ενέσεις για την λειτουργία των υπηρεσιών. Βέβαια δεν είναι γιατρειά αλλά ο κ. Τοψίδης πιστεύει ότι με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ο οποίος το φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη λειτουργία θα δώσει λύσεις στις περισσότερες υπηρεσίες και στα περισσότερα θέματα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι από εδώ και πέρα θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο. “Αρχίζει η τουριστική περίοδος, άρα και η κίνηση θα αυξηθεί και θα είναι λιγάκι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Έχουμε πάρα πολλά έργα σε εξέλιξη αλλά θα κάνουμε υπομονή και με σύνεση θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Και από την άλλη ο κ. Τοψίδης μας είπε ότι στις 18 Ιουνίου θα κατέβει κλιμάκιο στην Αθήνα το οποίο θα ενημερωθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να υπάρξουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και να ψηφιοποιήσουμε έτσι όποια δραστηριότητα γίνεται.

Κάθε τι που έχει να κάνει με τη νέα τεχνολογία είναι για καλό και πράγματι είναι κάτι που περιμένουμε. Μας ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργηθούν επιτροπές οδικής ασφάλειας και θα πραγματεύονται θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφορίας κ.λ.π. στα οποία ζήτησε μάλιστα την άμεση συμμετοχή του συνδέσμου μας, ενώ ζήτησε και εκπροσώπους και παράλληλα μας είπε ότι θα γίνουν δράσεις οδικής ασφάλειας το φθινόπωρο σε όλη την Περιφέρεια με συμμετοχή του συνδέσμου μας ενώ του ζητήσαμε και δέχθηκε να κάνει παρέμβαση στην ένωση περιφερειών Ελλάδος για το θέμα της υποστελέχωσης των εξεταστών όμως. Γιατί υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Περιφέρεια που δεν έχουν πολλούς εξεταστές και τα επαγγελματικά διπλώματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν!

Άκουσε στην συνέχεια και πολλά τοπικά προβλήματα ενώ έδωσε λύση σε τοπικά θέματα και σε γενικές γραμμές είχαμε μια ώρα εποικοδομητικής συνάντησης” τόνισε χαρακτηριστικά.

Hot this week

Λαύριο: Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από ΕΠΑΛ – Δύο ελαφρά τραυματίες

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα σε ΕΠΑΛ στο Λαύριο,...

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

Topics

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

«Κλειστά» τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου – Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα

«Άτυπη αργία» σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα σχολεία. Οι...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες