Μακάριος Λαζαρίδης: Το τρίπτυχο “μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη” κομβικό στοίχημα για την Κυβέρνηση

«Το δίλημμα πλέον για τους πολίτες δεν είναι το “δεξιά ή αριστερά”, αλλά το “μπροστά ή πίσω”. Και αυτή η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγούν την Ελλάδα ολοταχώς μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη» το οποίο αποτελεί ένα κομβικό στοίχημα για την Κυβέρνηση για την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι «η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος».

Όπως σημείωσε, «πεποίθησή μας είναι η ευημερία με οικολογικό πρόσημο, κάτι που αποτυπώνεται και στο ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητάμε σήμερα εδώ. Σχεδόν το σύνολο των ρυθμίσεων έχουν έντονο αναπτυξιακό άρωμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν, βεβαίως υπό συγκεκριμένους όρους και κανόνες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, για την υλοποίηση των οποίων προβλέπεται η εξασφάλιση επιπλέον ηλεκτρικού χώρου μέχρι το τέλος του 2030. «Με αυτή την εξέλιξη δίνουμε μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα στους επενδυτές που σκοπεύουν να διαθέσουν τα χρήματα τους προς αυτήν την κατεύθυνση και, ως φαίνεται, δεν είναι λίγοι αυτοί», είπε.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι σε θέση να μετατραπεί εξαγωγική ενεργειακά και οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα να αποκτήσουν επιπλέον προστιθέμενη αξία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το περιβάλλον και για την οικονομία μας».

Hot this week

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ» γιόρτασαν τα 50 χρόνια λειτουργίας τους με ημερίδα για την αξιοπιστία των πιστοποιητικών αγγλικής γλώσσας

Τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΣΤΙΑ»πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα, την Κυριακή...

Στην Αυστραλία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Στην Αυστραλία βρίσκεται από τις 12 έως τις 16...

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Topics

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 174 κιλά κάνναβης στην Καβάλα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από -89- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες