ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Πρέπει επιτέλους οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι είναι εταίροι μας και όχι ουδέτεροι. Η Ελλάδα είναι η μεθόριος της Ευρώπης και οι απειλές του Ερντογάν, είτε κινούνται σε στρατιωτικό επίπεδο, είτε σχετίζονται με την εργαλειοποίηση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, είναι απειλές που απευθύνονται στην Ευρώπη. Και έτσι αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Π. Στάθη, σχολιάζοντας τις ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Άγκυρας που θα συζητηθούν στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «η Κυβέρνηση, που είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα, και σε διπλωματικό – έχοντας πλέον τη στήριξη πολλών χωρών, ανάμεσα στις οποίες το Ισραήλ και η Γαλλία – αλλά και σε επιχειρησιακό, έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε στον κ. Ερντογάν, ο οποίος είναι εμφανές πως αιφνιδιάστηκε. Ταυτόχρονα, μέσα σε 13 μήνες, μεγαλώσαμε την Ελλάδα, έχοντας προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων, όπως η συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες και την Α.Ο.Ζ., καθώς και η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνη μας στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια».

Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες είναι εδώ και καλώς είναι εδώ. Θεωρώ ότι, ακόμα και σε περιόδους ακραίας έντασης, θα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Θυμίζω ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών συνεχιζόταν μέχρι το

2016, όταν και διακόπηκε με ευθύνη της Τουρκίας. Από αυτήν εξαρτάται να σταματήσει τις προκλήσεις και να επανεκκινήσει ο διάλογος με μοναδικό θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Προηγούμενο άρθροΒάσεις 2020: Ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθροΤ. Ελευθεριάδου | Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα εργασιών τυποποίησης αγροτικών προϊόντων