Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, ένα γεγονός που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία και δικαιολογημένα. Μία ανείπωτη τραγωδία…

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Λαζαρίδης “Καταρχάς να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών και των ανθρώπων γενικά που χάθηκαν σε αυτή την καταραμένη θα έλεγα κοιλάδα των Τεμπών… Παράλληλα όμως θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε μια οικογένεια εδώ στην Καβάλα, την οικογένεια του Ιορδάνη Αδαμάκη όπως και στην οικογένεια του 13χρονου που έδωσε με τρομερό τρόπο μια μεγάλη μάχη την οποία και έχασε…..

Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων όχι μόνο δεν ιδιωτικοποιείται στην Αθήνα αλλά όταν έχουμε τέτοια προβλήματα στην Αθήνα πηγαίνουμε, μια και δεν έχουμε άλλα κέντρα. Οπότε η μονάδα δεν ιδιωτικοποιείται και οι υπηρεσίες συνεχίζουν να παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς χωρίς να επηρεάζονται οι σχέσεις των εργαζομένων και βεβαίως η απλή Ογκολογική Μονάδα αναβαθμίζεται σε ένα Ογκολογικό Κέντρο.

Υπάρχουν ζητήματα σε αυτή την χώρα που επιτέλους εμάς τους νεώτερους ηλικιακά και εμφανισιακά στην πολιτική σκηνή ανθρώπους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων…

Σε αυτή την περίπτωση χάνουμε όλοι οριζόντια”.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στο αίτημα των πολιτών να τιμωρηθούν όλοι για την τραγωδία στα Τέμπη απαντά ότι “Τρέχει η Δικαιοσύνη και νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες φαντάζομαι όλοι και συμφωνούμε ότι είναι και ανεξάρτητες και αμερόληπτες και δεν παίρνει και πολιτικές αποφάσεις ευτυχώς….

Η τραγωδία των Τεμπών δημιούργησε ένα αίσθημα οργής και αγανάκτησης οριζόντια θα έλεγα στην ελληνική κοινωνία και οριζόντια στο πολιτικό σύστημα. Γιατί και εμείς που είμαστε βουλευτές με αυτό που συνέβη έχουμε πονέσει πολύ. Γιατί όλοι έχουμε παιδιά και φέρνουμε στο μυαλό μας τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Και βλέπω μια δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση ειδικά στους νέους ανθρώπους. Το βλέπω και στις δύο μου κόρες. Όμως θα πρέπει να μην αποφασίζουμε εν θερμώ ή να μην αφήνουμε αυτή η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση να γίνεται έρμαιο στα χέρια των κομμάτων».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Οι πολιτικές που αναπτύσσει αυτή η κυβέρνηση – και δεν θα εξωραΐσω τα πράγματα σε όλα όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση μια και λάθη γίνονται – είναι τέτοιες που αναγνωρίζουν και τη βάση αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες. Θα πρέπει να βλέπουμε πολύ ψύχραιμα τον επιμερισμό των ευθυνών. Γιατί κάθε κυβέρνηση, κάθε υπουργός δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες.

Και δεν μπορεί κόμματα τα οποία κυβέρνησαν να ισχυρίζονται ότι επί ημερών τους ήταν όλα καλά στον ΟΣΕ και ξαφνικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019 ήρθε και διέλυσε τα πάντα. Εκείνη την κρίσιμη νύχτα συνέβησαν όλα όσα δεν θα έπρεπε να συμβούν στην λογική και στην προσέγγιση του ανθρωπίνου λάθους. Θαρρείς και συνωμότησε το σύμπαν να συμβεί η ανείπωτη τραγωδία που έχει στιγματίσει το έθνος μας διαχρονικά και για πάντα».

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά ποδοσφαίρου σάλας φιλανθρωπικού χαρακτήρα
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ!