Τις προηγούμενες ημέρες κατέφθασε στο γραφείο του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου ιδιόγραφο γράμμα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παληού, με το οποίο γνωστοποιούσαν την συγκινητική τους πρωτοβουλία για την υποστήριξη της λειτουργίας του ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Έγραψαν λοιπόν :

«Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παληού. Κρατήσαμε λίγα από τα χρήματα που μαζέψαμε από τα κάλαντα τα Χριστούγεννα και αγοράσαμε κοτόπουλα, που είναι και υγιεινά, για να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που χρειάζονται τροφή και δεν έχουν.

Σας παρακαλούμε να τα μαγειρέψετε εσείς και να τα δώσετε.

Εμείς έτσι θα χαρούμε πολύ. Γ΄ τάξη Δ.Σ. Παληού ».

Η έκφραση των ευχαριστιών της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους μικρούς μαθητές και τους διδασκάλους τους αποτυπώνεται στην ακόλουθη επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας προς τον Διευθυντή του Σχολείου :

«Κύριε Διευθυντά,

Θερμώς σας ευχαριστούμε για την από μέρους των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξεως και του υπευθύνου εκπαιδευτικού του Σχολείου σας ευγενική και εκούσια προσφορά ικανής ποσότητος πουλερικών στο Τραπέζι της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Σας ευχόμεθα κάθε δύναμη και ευλογία του αγίου Τριαδικού Θεού μας, με τις πρεσβείες του αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου, του φωτιστού και πολιούχου μας, και καλή πρόοδο στα μαθητευόμενα παιδιά μας. Με ευχές και τιμή Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ο Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ΣΤΕΦΑΝΟΣ ».

Ως ελάχιστο αντίδωρο οφειλομένης τιμής, επιβράβευσης και ευγνωμοσύνης προς τα παιδιά μας η επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου μας στο Δημοτικό Σχολείο Παληού, που θα παραγματοποιηθεί, όπως έχει προγραμματισθεί, μετά από σχετική συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου.

Πράγματι, πολλά έχουμε να διδαχθούμε όλοι μας από τον πλούτο και το περιεχόμενο των καθαρών και αγνών ψυχών των μικρών παιδιών μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Φ.Ν.Θ.

Προηγούμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καβάλας
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση Καλλιτεχνών της δομής Kavala Crea Center