Στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μια πορεία, δύο σταθμοί. Ελευθερούπολη-Καβάλα» του Πέτρου Παναγιώτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Imaret, παραβρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, το Σάββατο 6 Μαΐου.
Από τα πιο ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας για πάνω από 25 χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Πέτρος Παναγιώτου, καταγράφει όλα εκείνα που ο ίδιος βίωσε στα πολιτικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ στο βιβλίο του περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.
«Είναι φανερή η αγάπη του κ. Παναγιώτου για τον τόπο μας. Πάντα δραστήριος, με όραμα και εντιμότητα παρήγαγε αποτέλεσμα όπως αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου του. Μεγάλη η συμβολή και η στήριξη της συζύγου του, Μυρσίνης Παναγιώτου για την ολοκλήρωση του βιβλίου. Οι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων είναι αυτές που λείπουν από την καταγραφή της ιστορίας της περιοχής μας», σχολίασε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Η κ. Χατζηκωνσταντίνου συνομιλώντας με τον κ. Παναγιώτου και τη σύζυγό του μετά το πέρας της εκδήλωσης τόνισε:
«Το όραμα του για την αναμόρφωση της χερσαίας ζώνης της Καβάλας, μας παραδίδεται ως ευθύνη. Στόχος μου να συμβάλλω στην πλήρη αξιοποίηση του ενιαίου θαλασσίου μετώπου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό εμπορικό τουριστικό, κομβικό λιμάνι».
Ο κ. Παναγιώτου στο παρελθόν διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Καβάλας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ενώ βοήθησε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Άγγελος Βλάχος και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Συλαίος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής Κώστας Παπακοσμάς.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης από την Θάσο: Ενωμένοι συνεχίζουμε την πορεία προς τα εμπρός
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες