Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει μάχες με ομοψυχία. Όταν μια χούφτα αγωνιστές, ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας.
Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την απαρχή της ένδοξης Επανάστασης του ’21 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και γιορτάζεται με υπερηφάνεια και τιμή για τους ήρωες και τις ηρωίδες που πολέμησαν για την ελευθερία μας.
Από τους πρωτεργάτες στον αγώνα και η Εκκλησία. Από την Αγία Λαύρα στα Καλάβρυτα άναψε η σπίθα της Επανάστασης ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Γνωρίζουμε ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα.
Νιώθουμε υπερήφανοι ενώ παράλληλα διδασκόμαστε από τις ευκαιρίες που χάθηκαν ώστε να δημιουργούμε καινούριες για τις γενιές που έρχονται.
Ζήσαμε στιγμές θριάμβου αλλά και οδύνης.
Το τελευταίο διάστημα συνέβησαν πολλά και δυσάρεστα που κλόνισαν την ελληνική κοινωνία, με τη σκέψη μας να μην παύει να είναι στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών που αναζητούν δικαιοσύνη.
Διχασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενωμένοι μεγαλούργησαν.
Ζήτω η 25η Μαρτίου. Χρόνια πολλά.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Έλληνας με πυγμή και στιβαρότητα αψήφησε τις δυνάμεις της εποχής και τάχθηκε ολοκληρωτικά στον απελευθερωτικό αγώνα
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Η ιερή παρακαταθήκη των ηρώων του 1821 περισσότερο επίκαιρη από ποτέ