Αγίου Πνεύματος: 4+1 νησιά για να επισκεφτείτε το τριήμερο-Γραφικά χωριά, κρυστάλλινα νερά και τοπικές γεύσεις.

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού αποδράστε σε όμορφα νησιά με γραφικά χωριά και κολυμπήστε σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ιδανικό για να περάσουμε λίγες ημέρες σε νησί πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αυτή την περίοδο τα νησιά δεν έχουν τόσο πολύ τουρισμό, που σημαίνει μπορούμε να βρούμε πιο προσιτές τιμές, να εξερευνήσουμε τα γραφικά χωριά και να κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά σε παραλίες χωρίς συνωστισμό. Επιπλέον, θα απολαύσουμε την τοπική κουζίνα σε παραδοσιακά ταβερνάκια, ενώ είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το κάθε μέρος.

Αφήνοντας πίσω τα πιο τουριστικά νησιά, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μπορούμε να επισκεφτούμε προορισμούς που συνδυάζουν πολλά πράγματα, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Ίσως αυτό το τριήμερο να είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε νησιά που πάντα θα θέλατε, αλλά δεν τα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Ξεχωρίσαμε πέντε νησιά που συνδυάζουν σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, παραλίες με τιρκουάζ νερά και νόστιμη τοπική κουζίνα, για να έχετε ένα γεμάτο και πλούσιο πρόγραμμα στον προορισμό σας.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Αλόννησο

Από τα ωραιότερα νησιά των Σποράδων είναι η Αλόννησος, που τα τελευταία χρόνια φιγουράρει στους ταξιδιωτικούς προορισμούς, ενώ οι Times είχαν σχετικό αφιέρωμα στο νησί.

Η Αλόννησος έχει καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, καταπράσινο τοπίο και ένα μοναδικό Θαλάσσιο Πάρκο, χαρίζοντας στους επισκέπτες μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Το νησί, που έγινε ευρύτερα γνωστό από τις φώκιες, καθώς στις βραχώδεις σπηλιές ζούσαν τα μεγάλα παιχνιδιάρικα θηλαστικά, παρουσιάζει μια ποικιλία σε δραστηριότητες και αποτελεί από τους προορισμούς που ενδείκνυνται για εναλλακτικές δραστηριότητες.

Η Χώρα Αλοννήσου είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο, που πρέπει να περιπλανηθείτε μέσα στα σοκάκια για να την ανακαλύψετε και να δείτε να απλώνεται από κάτω ολόκληρο το νησί. Πλέον δεν έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους, ωστόσο έχει διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του τόπου. Έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός, όπου θα περπατήσετε σε λιθόστρωτα καλντερίμια και θα δείτε τα πετρόκτιστα και ασβεστωμένα σπίτια, με σήμα κατατεθέν τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, σκεπασμένα με κεραμίδια.

Η Αλόννησος έχει κυρίως ψαροχώρια που θα τα επισκεφτείτε για να κάνετε τις βόλτες σας και να τις συνδυάσετε με βουτιά στις όμορφες παραλίες.

Όσον αφορά τη γαστρονομία του τόπου, τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σίγουρα θα δοκιμάσετε τόνο Αλοννήσου, αστακομακαρονάδα και τυρόπιτα Αλοννήσου με δικό τους τυρί.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Θάσο

Η Θάσος με τις μαγευτικές παραλίες, τα γραφικά ορεινά χωριά και την τοπική γαστρονομία είναι από τα νησιά που ξέρουν να μαγεύουν τον επισκέπτη. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί, που κάνει τέλεια αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας.

Τα Λιμενάρια

Στη Θάσο θα βρείτε γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν διατηρήσει τον χαρακτήρα τους, κρατώντας ατόφια την ταυτότητά τους, παρά τον τουρισμό. Από τα ορεινά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Θεολόγος. Εκεί θα αφήσετε το αυτοκίνητο στο δημόσιο πάρκινγκ, στην αρχή του χωριού, και θα περιπλανηθείτε στα σοκάκια του. Δοκιμάστε παραδοσιακό κατσικάκι και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι -από τα νοστιμότερα που έχετε γευθεί.

Η παραλία Σαλιάρα

Η Γκιόλα

Για κολύμπι προτιμήστε τις παραλίες Παράδεισος, Χρυσή Αμμουδιά, Αλυκή, Σαλιάρα, Ρωσογκρεμός -τον επιλέγουν περισσότερο οι ντόπιοι. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική να επισκεφτείτε την Γκιόλα, την πασίγνωστη φυσική πισίνα που περικλείεται από βράχους.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Λέσβο

Η Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας και μια απόδραση ως εκεί θα αποδειχθεί συναρπαστική εμπειρία. Το νησί που λάτρεψε ο Οδυσσέας Ελύτης, έζησε η Σαπφώ και ο Στρατής Μυριβήλης και «έντυσε» με έργα του ο Θεόφιλος, έχει τη μοναδική του ταυτότητα, συνδυάζοντας μοναδικά το χθες με το σήμερα.
Η γραφική πόλη της Μυτιλήνης με το ξεχωριστό κάστρο και τα μοναδικά χωριά, ορεινά και παραθαλάσσια, προσφέρουν πολλές εμπειρίες στον επισκέπτη του τόπου, ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Από τα χωριά που αξίζουν τη στάση σας είναι ο Μόλυβος, η Αγιάσος, η Ερεσσός, ο Μανταμάδος -εκεί βρίσκεται και η Νονή του Ταξιάρχη. Μην παραλείψετε να φτάσετε ως το Σίγρι για να δείτε το Απολιθωμένο Δάσος.
Στη Λέσβο θα απολαύσετε την πλούσια γαστρονομία του τόπου με πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στη Μικρά Ασία. Στα must taste είναι τα εξής: παστή σαρδέλα Καλλονής, λακέρδα, γκιουζλεμέδες, χτένια με πιλάφι, γεμιστό αρνί. Συνοδεύεστε το φαγητό σας με τοπικό ούζο -δοκιμάστε και μικρών παραγωγών πέρα από τα πιο γνωστά.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία, γραφική Χώρα, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, σπήλαια και κάστρα, που δεν θα αφήσουν κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο.

Πρόκειται για ένα νησί με πολλές εναλλαγές, πιο άγρια ομορφιά, αλλά αν δείτε από κοντά τις φυσικές ομορφιές του μέρους, θα σας αφήσει όμορφες αναμνήσεις.

Η Χώρα βρίσκεται στη νότια πλευρά και το κάστρο είναι χτισμένο από το 1905. Περπατώντας στα σοκάκια θα δείτε την αρχιτεκτονική του τόπου, πολλά εκκλησάκια και φυσικά το λευκό χρώμα των σπιτιών, που κάνει αντίθεση με τους κήπους οι οποίοι είναι γεμάτοι χρωματιστά λουλούδια. Καψάλι, Αγία Πελαγία, Μυλοπόταμος και Ποταμός είναι χωριά και ψαροχώρια που αξίζει να κάνετε μια στάση.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Ίο

Ανάμεσα στη Νάξο και τη Σαντορίνη βρίσκεται η Ίος, ένα από τα ωραιότερα κυκλαδίτικα νησιά, με γραφική Χώρα και μοναδικές παραλίες.

Η Χώρα βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, κτισμένη αμφιθεατρικά, που διατηρεί την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και είναι από τις ωραιότερες του συμπλέγματος. Λευκά σπίτια, στενά πλακόστρωτα στενά, ξωκλήσια και καταπράσινες αυλές θα αντικρίσετε στη βόλτα που θα κάνετε, ενώ θα βρείτε πολλά μαγαζιά με σουβενίρ και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε την Παναγία Γκρεμνιώτισσα που στέκει στο υψηλότερο σημείο της Χώρας και από εκεί πάνω θα απολαύσετε τη θέα όλου του νησιού. Αξίζει να είστε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Από τις παραλίες που θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το Μαγγανάρι, ο Μυλοπότας, η Αγία Θεοδότη και η Ψάθη.
Στην Ίο ή Νιο θα απολαύσετε τοπικά τυριά, θα προμηθευτείτε κάππαρη και φάβα και θα απολαύσετε κολοκυθοανθούς γεμιστούς και κατσικάκι.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο nownews.gr
Επόμενο άρθροΣτις κάλπες σήμερα Σάββατο οι Έλληνες του εξωτερικού – Πώς ψηφίζουν οι ομογενείς