Μάσκες στα σχολεία: Οι αρνητές που έφαγαν πόρτα και εκείνοι που το διασκέδασαν

Πολλά παρατράγουδα καταγράφηκαν και σήμερα σε σχολεία σε όλη την χώρα με κάποιους γονείς να θεωρούν ότι κάνουν αντίσταση σε ένα μέτρο όπως η μάσκα που μόνο στόχο έχει να προστατεύσει την υγεία των παιδιών τους από τον κορονοϊό. «Το πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο», είπε πατέρας.

Σε πολλά σχολεία της χώρας σήμερα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Σε αυτούς τους γονείς και δυστυχώς και στα παιδιά τους δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν φοράει μάσκα. 

Ο φωτογραφικός φακός του newsit.gr κατέγραψε δεκάδες μαθητές χωρίς μάσκα στο 6ο Λύκειο Πειραιά. 

Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπήρξαν περιστατικά που γονείς στέρησαν από τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο. Υπήρχαν και εκείνοι βεβαίως που με τρυφερότητα βοήθησαν τα παιδιά τους να φορέσουν την μάσκα τους. 

Στην Πάτρα σύμφωνα με το tempo24.gr στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από τον γονιό του έφτασε χωρίς μάσκα και δεν του επετράπη η είσοδος. 

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα. 

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το GrTimes.gr στο 41ο δημοτικό σχολείο στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, μαθητές αλλά και γονείς φορούσαν τις μάσκες τους πριν από την είσοδο τους στο σχολείο.

Μάλιστα πολλοί γονείς τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους, που ποζάρουν με τις μάσκες, σε μια… διαφορετική επιστροφή στα σχολεία, ενώ και οι σέλφι έδιναν και έπαιρναν. Όπως φαίνεται τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν με τις μάσκες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονικης, επίσης, στην οδό Ικτίνου.

Πηγή:www.newsit.gr

Hot this week

Θάσος: Στη Σοφία Ζαχαράκη προσφεύγει ο Λευτέρης Κυριακίδης για να σωθεί το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο προκειμένου να αποτραπεί...

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιώργος Μαζωνάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (9/9) ο...

Αποκατάσταση εξωτερικής όψης του Γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη» 🔹 Προϋπολογισμός 430.000 ευρώ

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Αθανάσιου Πλεύρη,...

Ισχυρό πρώτο 6μηνο με αύξηση καθαρών κερδών, ενίσχυση παραγωγής και ρευστότητας, και μείωση χρέους για την Energean

Καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 45%, ελεύθερες ταμειακές ροές αυξημένες...

Topics

Θάσος: Στη Σοφία Ζαχαράκη προσφεύγει ο Λευτέρης Κυριακίδης για να σωθεί το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο προκειμένου να αποτραπεί...

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιώργος Μαζωνάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (9/9) ο...

Αποκατάσταση εξωτερικής όψης του Γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη» 🔹 Προϋπολογισμός 430.000 ευρώ

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Αθανάσιου Πλεύρη,...

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παγγαίου ξεκινά ξανά τη λειτουργία του

Με στόχο την έμπρακτη στήριξη μαθητές και τις οικογένειες...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες