Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας. Σύμφωνα με το Αερολιμενάρχη κ. Νίκο Δασκάλου «κάποιες πτήσεις από τις προγραμματισμένες εκτελούνται κανονικά, κυρίως από Πολωνία, Γερμανία και Τσεχία που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε σταθερούς πελάτες της περιοχής. Από μόνες τους αυτές οι πτήσεις δεν μπορούν να ανεβάσουν την κίνηση τόσο πολύ. Ήδη υπολειπόμαστε ακόμη κατά πολύ από το 2019.

Το 2020 δεν αποτελεί έτος σύγκρισης για να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι και να χαρούμε. Οπότε σημείο αναφοράς είναι ουσιαστικά το 2019 παρ’ ό,τι ήταν πολύ υψηλά τα νούμερα τότε. Οι Άγγλοι δεν έχουν φανεί ακόμη και δεν ξέρουμε αν τελικά θα φανούν. Μέχρι τώρα κρατάνε τις πτήσεις αλλά υπάρχουν ακυρώσεις. Πάμε, πλέον, να δούμε τι θα γίνει από 1 Αυγούστου και μετά. Δεν είναι πάντως τίποτε οριστικό ακόμη. Περιμένουμε βδομάδα με τη βδομάδα για το πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις. Τη Δευτέρα μάθαμε ότι ακυρώθηκαν κάποιες πτήσεις για να ξεκινήσουν από τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη. Επίσης μάθαμε ότι από τις 3 πτήσεις της Κυριακής η μία ακυρώθηκε. Οπότε πάμε γι’ αυτές που έχουν μείνει, αν ξεκινήσουν. Είναι ρευστά τα πράγματα, η πανδημία τα έχει χτυπήσει όλα.

Οι Σκανδιναβοί που είχαν ακυρώσει από την αρχή ήταν και αυτοί μια σημαντική απώλεια για το αεροδρόμιο. Οπότε είμαστε σ’ αυτά τα επίπεδα περίπου και πιθανώς να παραμείνουμε εδώ. Αν δεν έρθουν, δηλαδή, οι Άγγλοι να κάνουν τη διαφορά».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Για τη Γερμανία είπε ότι «υπάρχουν αρκετές πτήσεις. Βέβαια δεν είναι όλες γεμάτες αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε σημαντικό ποσοστό επιβατών από τη Γερμανία. Κάθε χρόνο είχε, αλλά φέτος ίσως ήταν αναπάντεχα περισσότεροι και λόγω της συγκυρίας. Παραδοσιακά, πάντως, είναι Νο1 χώρα προέλευσης για το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια».

Για την Ελλάδα είπε ότι «είναι στα γνωστά χαμηλά επίπεδα οι πτήσεις Καβάλας – Αθήνας. Έχει 7 πτήσεις τη βδομάδα, έχουν μία πληρότητα γύρω στο 60%-70%. Κάποιες μέρες μπορεί να είναι πιο γεμάτες και κάποιες άλλες όχι. Γενικά η κίνηση του εσωτερικού δεν είναι αυτή που θα μπορούσε για τα δεδομένα της περιοχής. Χάνονται πολλοί επιβάτες λόγω των ανάποδων» πτήσεων, των ακριβών εισιτηρίων και προτιμούν Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Είμαστε ουσιαστικά ανίσχυροι διότι όλα εξαρτώνται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων κάθε χώρας, την πορεία της πανδημίας κι αυτό δυσκολεύει αφάνταστα τους ανθρώπους του τουρισμού. Μάλλον και η φετινή θα είναι μία από τις χρονιές που θα θέλουμε να ξεχάσουμε».

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Α.Ιωσηφίδου στα λεγόμενα του Δημάρχου Καβάλας σχετικά με το πάρκινγκ “Ροδόπη”
Επόμενο άρθροΑντετοκούνμπο: Έρχεται το Σάββατο στην Ελλάδα