Είχα μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε Καβάλα και Θάσο.

Πέρα από τη διεξοδική συζήτηση που κάναμε, τον ενημέρωσα για τα θέματα του τουρισμού που υπάρχουν στον Δήμο Καβάλας και στην ευρύτερη περιοχή (εναλλακτικός τουρισμός, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υποδομές, προβολή κ.ά.).

Επικεντρώθηκα στην πρόταση (την οποία έχουμε υποβάλει και σε άλλους φορείς) σχετικά με το “ζωντάνεμα” του Ινστιτούτου Τουρισμού που υπάρχει “στα χαρτιά” στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) με έδρα την Καβάλα, για θέματα τουρισμού και φιλοξενίας.

Η φιλοσοφία της ίδρυσης του Ινστιτούτου Τουρισμού ήταν να βοηθήσει όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα την Καβάλα.

Η λειτουργία του θα μπορέσει, με την κατάλληλη στελέχωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό, να δώσει ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη στην αγορά εργασίας, αλλά και εξειδικευμένες μελέτες που θα βοηθήσουν τον τουριστικό κλάδο της περιοχής μας να αναπτυχθεί προς τις σωστές κατευθύνσεις.

Ένα σοβαρό ζήτημα βέβαια που πρέπει να λυθεί αφορά τη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου: αυτή τη στιγμή είναι από τη Θεσσαλονίκη και όχι από την Καβάλα. Γιατί αυτή η επιλογή; Δεν έχουμε εμείς καθηγητές στο ΔΙΠΑΕ που μπορούν να αναλάβουν τη θέση και να κάνουν δουλειά;

Επιπλέον, έθεσα εκ νέου το αίτημα για ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στον κόμβο του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα και τις δεξιότητες του προσωπικού και των στελεχών των τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Εύχομαι πάντως τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Τουριστικού Κλάδου του τόπου μας να τα έθεσε στη σύσκεψη που έκανε ο Δήμαρχος Καβάλας με τον Υπουργό Τουρισμού, και αναμένουμε να μας ενημερώσει για τις απαντήσεις που έλαβε.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά κυρίως για την αποφασιστικότητα και βούληση που έδειξε να προωθήσει τα ζητήματα που του έθεσα!

Προηγούμενο άρθροEnergean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ
Επόμενο άρθροΝ.Παναγιωτοπουλος: Από την επόμενη Παρασκευή η έναρξη των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων απο την χαλαζόπτωση