Για αποφυγή των ευθυνών της  Διοίκησης του Δήμου Καβάλας για το θέμα της γέφυρας που κατάρρευσε στο παλιό Νοσοκομείο, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Παππάς. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ευθύνες της Διοίκησης είναι μεγάλες.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «πέρασαν περίπου 4 μήνες από την πτώση της γέφυρας για να ακούσουμε μία κουβέντα, μία άποψη από τη διοίκηση Τσανάκα. Καθυστέρησε πάρα πολύ. Η πρώτη θέση της διοίκησης Τσανάκα, η πρώτη προσπάθεια αποφυγής ευθύνης –διότι αυτό κάνει 5 χρόνια τώρα- είναι ότι η γέφυρα δεν ανήκει στο δήμο Καβάλας. Με το οποίο διαφωνώ, μεν, αλλά βάζω και μία άλλη παράμετρο».

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Αλήθεια, τους δημότες αυτού του Δήμου Καβάλας  τι τους ενδιαφέρει; Τους ενδιαφέρει να μαλώνει η κα Τσανάκα με οποιονδήποτε τρίτο για το τίνος αρμοδιότητα είναι η γέφυρα ή τους ενδιαφέρει να δοθεί λύση; Προφανώς τους ενδιαφέρει να δοθεί λύση. Και μόνο αυτό δεν έκανε η κα Τσανάκα. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της πόλης από την πτώση της γέφυρας, είναι τεράστια. Οι δρόμοι έχουν υποστεί μία τεράστια επιβάρυνση και έχουν υποστεί και πάρα πολλές ζημιές που δεν φαίνονται. Το ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ατυχήματα επειδή διέρχονται βαρέα οχήματα μέσα από ακατάλληλους δρόμους είναι θέμα συγκυρίας. Αυτό, λοιπόν, που θα έπρεπε να απασχολεί την κα Τσανάκα και τους συνεργάτες της, είναι όχι πώς θα αποφύγουν την ευθύνη αλλά το πώς θα βρουν μία λύση έστω πρόσκαιρη. Κι ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα και ευτυχώς που είναι προεκλογική περίοδος και ευτυχώς που βγήκε ο Θόδωρος Μουριάδης και ο Μάκης Παπαδόπουλος κι έκαναν μια πρόταση κι άνοιξε συζήτηση κι αποφάσισε η κα Τσανάκα να πει κάτι, με το οποίο διαφωνώ. Πέρασαν 4 μήνες, αποφάσισε να απευθυνθεί στο Στρατό ο οποίος με τον τρόπο που λειτουργεί θα απαντήσει μετά από 4 μήνες».

ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Για μένα το θέμα της γέφυρας έχει δύο όψεις. Η μία είναι ότι η ευθύνη είναι σχεδόν αποκλειστικά της κας Τσανάκα, διότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως από το 2014 έως το 2019 τρεις φορές, με ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Θόδωρος Μουριάδης όταν πρωτοεμφανίστηκε το θέμα, το καλοκαίρι του 2014 που τελείωνε η θητεία του και που δεν μπορούσε να αναθέσει λόγω της νομοθεσίας γνωμοδότηση αλλά πήρε μια προφορική, έθεσε το θέμα στον επόμενο αντιδήμαρχο και συνεργάτη της κας Τσανάκα. Και μάλιστα υπάρχει και έγγραφο του κ. Μουριάδη προς τον κ. Φιλιππίδη και την κα Τσανάκα, το οποίο θέτει το θέμα ως πρώτη προτεραιότητα. Τι έκανε η κα Τσανάκα; Όπως και όλα τα μεγάλα θέματα, το αγνόησε. Τρεις φορές με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ο Θόδωρος Μουριάδης το επισήμανε και το επανέλαβε, και τις τρεις φορές δεν έγινε απολύτως τίποτα. Άρα, η ευθύνη ανήκει στην κα Τσανάκα.

Πάμε στο δεύτερο πλαίσιο. Τι κάνει η κα Τσανάκα; Τίποτε. Υπάρχει αυτή η ευθυνοφοβία που διαπνέει όλα τα μέλη της διοίκησης Τσανάκα -μην πούμε ότι μας ανήκει η γέφυρα και πάρουμε καμία ευθύνη και μας καλέσει ο εισαγγελέας. Έτσι δεν μπορείς να κάνεις διοίκηση. Και υπάρχει και η επόμενη μέρα που έχουμε ένα τεράστιο κενό. Τι θα πούμε στους δημότες; Ότι η γέφυρα ανήκει σε εθνικό δίκτυο, ανήκει στην Περιφέρεια, ανήκει στην πρώην αντινομαρχία; Κι εμείς καθόμαστε και την κοιτάμε; Οι δήμαρχοι και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι για να δίνουν λύσεις και να συνεργάζονται και να βρίσκουν τρόπο να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Η κα Τσανάκα σ’ αυτό απέτυχε παταγωδώς. Με το γνωστό στυλάκι της, με την ειρωνεία και την πλακίτσα της, αλλά με συγχωρείτε έτσι δεν λύνονται τα θέματα».

ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ

Τέλος ανέφερε ότι «Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό το στυλ και ο τρόπος προσέγγισης της κας Τσανάκα. Προ 20 ημερών περίπου, τέθηκε το θέμα από τη διοίκηση του ΤΕΙ σχετικά με την πρόταση εγκατάστασης φοιτητικών εστιών στο παλιό νοσοκομείο. Η κα Ιωσηφίδου, με την οποία έχω κάποιες διαφορές αλλά τη σέβομαι και την εκτιμώ, διατύπωσε μία πρόταση με έναν άρθρο της σε εφημερίδα της πόλης μας. Βγήκε η κα Τσανάκα, για συνεργάτη της δικηγόρο και είπε «η Νατάσσα ταξιδεύει πολύ, δεν γνωρίζει το θέμα, θα έρθει να την ενημερώσουμε». Αυτή η απαξίωση, αυτός ο τρόπος με τον οποίο η κα Τσανάκα προσεγγίζει τα πράγματα, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, εμένα δεν μου αρέσει, αλλά δεν τιμά και τον θεσμό της πόλης. Η Καβάλα θέλει έναν δήμαρχο αποφασιστικό, σοβαρό, να δουλέψει. Οι πλακίτσες, οι ειρωνείες, αυτό το στυλάκι, δεν μας αρμόζει και δεν μας χρειάζεται. Τα φάγαμε στη μάπα 5 χρόνια και τα χορτάσαμε και δεν είχε αποτέλεσμα. Λοιπόν, ο Κλεισθένης δίνει μια δυνατότητα για να αναπτύξουμε μία κουλτούρα συνεργασίας η οποία, όμως, απαιτεί και σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι πολίτες βαρέθηκαν να ακούν τα μεγάλα λόγια, τις βαρύγδουπες προτάσεις και την απραξία. Θέλουν λύσεις και η γέφυρα είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προτείνουμε, να συνεργαστούμε και να υλοποιήσουμε λύσεις για την επόμενη μέρα. Σ’ αυτό, η διοίκηση Τσανάκα απέτυχε παταγωδώς».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία Άδωνι Γεωργιάδη στον Βόρειο Έβρο (όλο το πρόγραμμα)
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου με τον Μέραρχο