Λ.Κυριακίδης σε υψηλούς τόνους: «Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος δημοκρατίας, όχι κομματικό καθοδηγητήριο»

Με μια ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση, ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης τοποθετείται δημόσια για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την έντονη αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο δήμαρχος υπερασπίζεται τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου ως χώρου διαλόγου, αντιπαράθεσης και δημοκρατικής έκφρασης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η δυνατότητα της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική δεν σημαίνει πως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να παραμένει σιωπηλή απέναντι στις πολιτικές αιχμές που δέχεται.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κυριακίδης ασκεί έντονη κριτική στη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να προσδώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηριστικά «πολιτικού καθοδηγητηρίου» της δικής της ιδεολογίας.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο, όπως υποστηρίζει, εξελίσσεται η πολιτική αντιπαράθεση στις συνεδριάσεις, σημειώνοντας ότι όταν η δημοτική αρχή απαντά στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, η διαφωνία μετατρέπεται σε κατηγορίες περί «φασίζουσας» συμπεριφοράς.

Το βασικό μήνυμα του δημάρχου είναι ότι η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου προϋποθέτει δικαίωμα στην κριτική, αλλά και δικαίωμα στην απάντηση.

«Και όλα αυτά επειδή διαφωνούμε!», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποδέχεται πολιτικές ύβρεις και κατηγορίες στο όνομα της αντιπολιτευτικής κριτικής, χωρίς να έχει και η ίδια τη δυνατότητα να τοποθετείται και να υπερασπίζεται τις επιλογές της.

Ο κ. Κυριακίδης επιχειρεί, την ίδια ώρα, να βάλει τη συζήτηση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως υπογραμμίζει, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το κομματικό όφελος.

Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο της παρέμβασής του: η αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, κρίνεται τελικά από το έργο και την καθημερινότητα των πολιτών και όχι από την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Θάσου δεν αποφεύγει, μάλιστα, να αναγνωρίσει ότι η διοίκηση μπορεί να κάνει λάθη. Επιμένει όμως ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει «στο δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας», έχοντας ως βασικό στόχο έναν καλύτερο τόπο.

«Επιδιώκουμε να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι και όχι, ίσως, πάντα ευχάριστοι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο Ελευθέριος Κυριακίδης επιλέγει να απαντήσει πολιτικά στην κριτική που δέχεται, υπερασπιζόμενος τόσο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη διοίκηση όσο και το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να απαντά στις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση, πάντως, για τα όρια της αντιπολίτευσης, τον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου και κυρίως για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεχιστεί. Και, όπως φαίνεται, η πολιτική αντιπαράθεση στη Θάσο κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί.

Hot this week

Ημέρα Κάστανου 2026- Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαιοχώρι

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 όλοι οι δρόμοι οδηγούν...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη υποδέχθηκε σήμερα στην...

Λευτέρης Κυριακίδης για τις αντιπυρικές ζώνες στη Θάσο: «Δεν θα εμποδίσουν την εκτέλεση του έργου οι αυτόκλητοι σωτήρες»

Την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής Θάσου να προχωρήσει στην...

Αποχή μαθητών του 6ου Ενιαίου και του Μουσικού Λυκείου Καβάλας

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν το πρωί...

Topics

Αποχή μαθητών του 6ου Ενιαίου και του Μουσικού Λυκείου Καβάλας

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν το πρωί...

ΠΑΣΟΚ Ν.Καβάλας: Οι αλιείς της Καβάλας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

Στην Καβάλα, η εικόνα των δεμένων αλιευτικών στο λιμάνι...

Πλαταμώνας: Πάνω από 1.000 άνθρωποι τίμησαν τον μόχθο της ορεινής κτηνοτροφίας

Βραστή γίδα για όλους, ποντιακοί και δημοτικοί ρυθμοί και...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες