Άμεση είναι η επέμβαση της ΔΕΥΑΚ στην οδό Νοταρά στην συνοικία Πεντακοσίων ενώ υπολείπεται η ανακατασκευή για τα σκαλοπάτια και την αποκατάστασή τους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης έκανε γνωστό ότι από χθες εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για να αποκαταστήσει τα σκαλάκια.
Συγκεκριμένα είπε ότι «υπήρχε εκεί ένα διαχρονικό πρόβλημα τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι σκαλάκια, κάτω από την οδό Κολοκοτρώνη, που υπήρχε ένας αγωγός λημμάτων φτιαγμένος με πλάκες, μη στεγανός. Είχε πέσει η οροφή του αγωγού κι όποτε είχε βροχές πλημμύριζαν 2-3 σπίτια διότι πολλοί συμπολίτες μας είχαν οδηγήσει τα όμβριά τους μέσα στον αγωγό αυτό. Πήγαμε για ένα μήνα, φέτος το Μάιο κι αντικαταστήσαμε τον αγωγό βάζοντας έναν καινούργιο στεγανό και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τα επόμενα 50-100 χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθεια που έγινε, διότι τα σπίτια από δίπλα ήταν παλιά και υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσουν. Γι’ αυτό έγινε η επέμβαση με πολύ μεγάλη προσοχή, αντικαταστάθηκε το δίκτυο γύρω στα 30 μέτρα κι έμειναν για αποκατάσταση τα σκαλοπάτια. Καθυστέρησε αυτό λόγω γραφειοκρατίας, ανέλαβε η Τεχνική Υπηρεσία να κάνει την αποκατάσταση, ολοκληρώθηκαν η μελέτη κι ο διαγωνισμός, πριν 3 εβδομάδες περάσαμε από την Οικονομική Επιτροπή το δεύτερο πρακτικό. Ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα η μηχανικός και από σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) γίνεται η αποκατάσταση. Δεν υπήρχαν πολλά σπίτια με όχληση ή πρόβλημα πρόσβασης. Κάναμε προσωρινά ξύλινους διαδρόμους κι από σήμερα είναι εκεί ο εργολάβος, οπότε θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά.
Το έργο δεν έγινε με αυτεπιστασία καθώς δεν δημιουργούσε πρόβλημα σε πολλούς πολίτες και γι’ αυτό επιλέξαμε να το κάνουμε μέσω διαγωνισμού, μέσα από την Τεχνική Υπηρεσία που έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα τέτοια ζητήματα με σκάλες και δρόμους».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Πρόσθεσε ότι «θέλει υπομονή απ’ όλους μας. Η γραφειοκρατία στη χώρα μας αυτά έχει. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ δεν επαρκεί για να κάνει τέτοιου είδους δουλειές, έμειναν μόνο 4 άτομα στις αποκαταστάσεις. Ζητάμε εδώ και καιρό μόνιμο προσωπικό για να προσλάβουμε. Μόνο η ΔΕΥΑΚ χρειάζεται 45 άτομα, πόσο μάλλον όλη η χώρα. Αυτό το προσωπικό πληρώνεται μέσα από τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ και δεν επιβαρύνει τη χώρα. Θα λυθεί έτσι το πρόβλημα οριστικά. Το ζήτημα είναι ότι πάντα θα έχουμε προβλήματα, αρκεί να τα προλαβαίνουμε».