Η δημοτική αρχή σήμερα υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξήσέις των ανταποδοτικών τελών της τάξεως του 40%. Παρακάμποντας τις εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αυξήσεις 85% ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα συσσωρευμένα χρέη της πενταετίας και να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός.

Ήταν αδύνατο, δεν μπορούσε όμως(αν και προσπάθησε στο δίμηνο που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων της εξάντλώντας όλες τις πιθανές λύσεις μέχρι σήμερα ) με άλλο νόμιμο τρόπο να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο χρέος πρός την ΔΕΗ και τον φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων ΔΙΑΜΑΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση όπου σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου αθροιστικά ανέρχεται σε 970.000€.

Αυτοί που διαφήμιζαν ότι νοικοκύρευαν τον δήμο καλά θα κάνουν σεβόμενοι τους δημότες να καταλάβουν ότι η σημερινή διοίκηση δεν έβαλε ποτέ αυξήσεις στις δύο προηγούμενες θητείες της ( σε αντίθεση με το 20% που έβαλαν οι “νυκοκυραίοι” με το Καλημέρα το 2014 άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας) δεν θα το έκανε και τώρα εάν δεν ήταν υποχρεωμένη από τις καταστάσεις που τις κληροδότησαν.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς τους για πιθανές λύσεις, είχαν πέντε χρόνια να τις εφαρμόσουν και να μην χρέωναν τον δήμο, αντί να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών με τις δηλώσεις τους.Αν θέλουν να ψάξουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους αφού στο μοναδικό πράγμα που διαθέτουν συνέπεια είναι η παραπληροφόρηση και το ψέμα.

Προηγούμενο άρθροΤην παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ζητά η παράταξη “Ανάσα για το Δήμο”
Επόμενο άρθροΒανδάλισαν το υπό κατασκευή άγαλμα του Καραμανλή στη Ξάνθη