Λόγω των χρεών απο την προηγούμενη πενταετία αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Νέστου

Η δημοτική αρχή σήμερα υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξήσέις των ανταποδοτικών τελών της τάξεως του 40%. Παρακάμποντας τις εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αυξήσεις 85% ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα συσσωρευμένα χρέη της πενταετίας και να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός.

Ήταν αδύνατο, δεν μπορούσε όμως(αν και προσπάθησε στο δίμηνο που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων της εξάντλώντας όλες τις πιθανές λύσεις μέχρι σήμερα ) με άλλο νόμιμο τρόπο να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο χρέος πρός την ΔΕΗ και τον φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων ΔΙΑΜΑΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση όπου σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου αθροιστικά ανέρχεται σε 970.000€.

Αυτοί που διαφήμιζαν ότι νοικοκύρευαν τον δήμο καλά θα κάνουν σεβόμενοι τους δημότες να καταλάβουν ότι η σημερινή διοίκηση δεν έβαλε ποτέ αυξήσεις στις δύο προηγούμενες θητείες της ( σε αντίθεση με το 20% που έβαλαν οι “νυκοκυραίοι” με το Καλημέρα το 2014 άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας) δεν θα το έκανε και τώρα εάν δεν ήταν υποχρεωμένη από τις καταστάσεις που τις κληροδότησαν.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς τους για πιθανές λύσεις, είχαν πέντε χρόνια να τις εφαρμόσουν και να μην χρέωναν τον δήμο, αντί να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών με τις δηλώσεις τους.Αν θέλουν να ψάξουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους αφού στο μοναδικό πράγμα που διαθέτουν συνέπεια είναι η παραπληροφόρηση και το ψέμα.

Hot this week

Τα θερμά λόγια του βουλευτή Φλώρινας, Σταύρου Παπασωτηρίου, για τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Τα θερμά λόγια του βουλευτή Φλώρινας, Σταύρου Παπασωτηρίου, για...

Στο πρόγραμμα νέων έργων αναβάθμισης λιμανιών η Θάσος – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Η Θάσος περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την ένταξη νέων...

Πρόγραμμα κίνησης καδοπλυντηρίου στο κέντρο και τις γειτονιές της Καβάλας από τις 5 έως τις 30 Νοεμβρίου 2026

Με τη χρήση ειδικών απολυμαντικών συνεχίζεται η πλύση και...

Δημιουργία πράσινης νησίδας στη συμβολή των οδών 7ης Μεραρχίας & Ελ. Βενιζέλου

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαπλάτυνσης και διαμόρφωσης του...

Pizza Fan: Αποδεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί – Ανοίγει ο δρόμος για επαναλειτουργία των καταστημάτων

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία καταστημάτων της Pizza...

Topics

Στο πρόγραμμα νέων έργων αναβάθμισης λιμανιών η Θάσος – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Η Θάσος περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την ένταξη νέων...

Δημιουργία πράσινης νησίδας στη συμβολή των οδών 7ης Μεραρχίας & Ελ. Βενιζέλου

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαπλάτυνσης και διαμόρφωσης του...

Διεθνής διάκριση για τη Θάσο στα Greek Travel Awards 2026

Βράβευση ως «Best Emerging Destination» στο Λονδίνο – Επαγγελματικές...

Χατζηβασιλείου για την απειλή βόμβας σε πτήση της Aegean: «Μας ενημέρωσαν κατά την προσγείωση»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιέγραψε την αναστάτωση που προκλήθηκε -...

Φ.Αναστασιάδης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου

Μετά τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Παγγαίου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες