Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν 10% αυξημένος σε σχέση με το 2019.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την τουριστική περίοδο που μας πέρασε. Είναι μια χρονιά ρεκόρ, είμαστε 10% πάνω από το 2019 το οποίο ανταγωνιζόμαστε. Κάναμε πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του τουρισμού. Προβάλαμε τη Θάσο στις αγορές του εξωτερικού, αυτές που έχουμε αλλά κι αυτές που προσδοκούμε να κερδίσουμε. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι απέδειξε ότι όταν κάποιος δουλεύει, με σχέδιο και πρόγραμμα, στο τέλος γεύεται τους καρπούς των κόπων του».
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Για το κομμάτι των υποδομών είπε ότι «παρ’ ότι η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση, δούλεψαν στο μέγιστο βαθμό κι είχαμε πάρα πολύ κόσμο, και κάποια έργα ήταν στην εκτέλεσή τους χωρίς να έχουν το μέγιστο της απόδοσής τους, νομίζω ότι τα καταφέραμε. Υπήρχαν κάποια προβλήματα, κάτι φυσιολογικό από τη στιγμή που είχαμε κόσμο περισσότερο κι από αυτόν που περιμέναμε, του χρόνου θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι. Οι υποδομές μας είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο, πιο προετοιμασμένες και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο την επόμενη χρονιά».
ΕΡΓΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ
Για τον προγραμματισμό είπε ότι «θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της καθαριότητας, περιμένουμε καινούργια απορριμματοφόρα, σε δύο μέρες θα υποδεχθούμε το 8ο για την ανανέωση του στόλου μας. Στο κομμάτι των υποδομών συνεχίζουμε τη εκτέλεση των έργων. Μέχρι τον Οκτώβριο δημοπρατούνται και ο βιολογικός του Πρίνου και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού της Ποταμιάς. Μέχρι το τέλος του χρόνου τελειώνει και ο βιολογικός του Ποτού. Έχουμε μελέτες για την ύδρευση των Κοινύρων, την ύδρευση της Ποταμιάς. Περιμένουμε να βγουν προσκλήσεις από την Περιφέρεια ή από το Υπουργείο κι είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε. Συνεχίζεται κανονικά η αποπεράτωση του δημαρχιακού μεγάρου. Τουριστικά προετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά. Πολιτιστικά περιμένουμε να ανοίξει το αρχαίο θέατρο, ειδάλλως θα συνεχίσουμε με το φεστιβάλ τεχνών Θάσου. Και σ’ αυτό το κομμάτι θα είμαστε οργανωμένοι όπως κάθε χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας. Αθλητικά, συνεχίζουμε να κάνουμε εργασίες σε όλα τα γήπεδα. Ήδη προχωράμε στη νομιμοποίηση του γηπέδου του Λιμένα ως στάδιο. Τα βάζουμε κι αυτά σε μία σειρά. Γενικότερα συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μπορεί ο δήμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Τρέχουν πολύ γρήγορα όλα τα πράγματα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι απίστευτα γρήγοροι κι εμείς επιβάλλεται να ακολουθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σαν διοίκηση είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε συλλογικά και όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας».
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Το μήνυμά του προς του δημότες ενόψει εκλογών είναι «θέλουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου, να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε και στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Σύμπραξη Ευθύνης αποφασίζοντας σοβαρά και υπεύθυνα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΣτην Καβάλα σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πόσες γυναίκες διεκδικούν τη δημαρχία – Υποψήφιος… 102 ετών