Λαζαρίδης από την Κόρινθο: Η Καβάλα μπορεί να αναδείξει διεθνώς την παύλεια διαδρομή

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Παύλεια 2026» και στην ημερίδα με θέμα «Το Νομικό Πνεύμα του Αποστόλου Παύλου».

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του, είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Λαζαρίδης στάθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η Καβάλα στην παύλεια διαδρομή, επισημαίνοντας ότι η αρχαία Νεάπολη αποτέλεσε την πρώτη πύλη εισόδου του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και του κοινού σχεδιασμού για την προβολή των τόπων που συνδέονται με το έργο του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι μέσα από συνέργειες και κοινό όραμα μπορεί να αναδειχθεί διεθνώς ο πνευματικός, ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος των περιοχών αυτών.

Η παρουσία του βουλευτή στις εκδηλώσεις εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προβάλλουν τη σύνδεση της Καβάλας με την ιστορική πορεία του Αποστόλου των Εθνών και τη σημασία της για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Hot this week

Δύο εκδηλώσεις για την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών σημείωντης Καβάλας και της Θάσου διοργανώνει η Π.Ε. Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος...

Μάκης Παπαδόπουλος: “ΚΑΒΑΛΑ 2036: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ – Ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο”

Η τουριστική επιτυχία μιας πόλης δεν μετριέται μόνο από...

Topics

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις Χρώματα & Αρώματα

Από τις διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης -...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες