Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης.
Η ανέλπιστα επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας σε σχέση με την αντιμετώπιση της μάστιγας του κορωνοϊού και οι προσδοκίες ότι η πανδημία θα φτάσει στην κορύφωσή της στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου δημιουργούν αισιοδοξία στην κυβέρνηση, ενώ βάζουν στο τραπέζι και το ζήτημα της επιστροφής στην κανονικότητα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στις αρχές της εβδομάδας το θέμα αυτό το άνοιξε ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του πρωθυπουργού, ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς Υγείας, μιλώντας για «μερική επιστροφή στην κανονικότητα». Ο Ηλ. Μόσιαλος δεν μιλά στον αέρα.
Το Μαξίμου προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Ο πρωθυπουργός έχει επιφορτίσει τον στενό συνεργάτη του, Ακη Σκέρτσο, υφυπουργό αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, με τη συγκέντρωση όλων των εισηγήσεων και την αξιολόγηση όλων των σεναρίων για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, o κ. Σκέρτσος είναι επικεφαλής της επιτροπής που θα επιβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Ηλ. Μόσιαλος και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης, Υγείας και Παιδείας.
Η επιτροπή αυτή θα αποφασίσει αν είναι ώριμες οι συνθήκες για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για να ξεκινήσει η διαδικασία είναι να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, δηλαδή, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, μια διαρκής και συνεχόμενη μείωση των νέων κρουσμάτων τουλάχιστον για ένα δεκαπενθήμερο. Αν αυτό διαπιστωθεί περί τα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, τότε θα δρομολογηθεί πολύ προσεκτικά η σταδιακή χαλάρωση.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews
Πηγή:www.enikos.gr