Το απόγευμα της Δευτέρας (16.10.23) ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 12 ετών.

Οι εμβολιασμοί ενάντια στον κορονοϊό θα γίνονται σε 372 εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα για τους πολίτες άνω των 12 ετών, ενώ για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών και από 5 έως 11 ετών τα ραντεβού μπορούν να κλειστούν από σήμερα, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 23 του μήνα και μετά.

Τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε και συνκυκλοφορία με άλλους ιούς, οπότε οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να εμβολιστούν.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν μόνο όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Δικαιούχοι είναι, όπως είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο δωρεάν μετά από ραντεβού.

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Η μεγάλη επιστροφή μέσω της Αυτοδιοίκησης – Η επαναφορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή του Χαράλαμπου Χρυσανίδη