gefyra-pigadion

Κλείνει από µέρα σε µέρα η επικίνδυνη γέφυρα του Νέστου στο Παρανέστι ∆ράµας, µετά τα σοβαρά προβλήµατα στατικότητας που έχουν εντοπιστεί. Η πρόσβαση προς τη ∆ράµα, που απέχει 40 χλµ. για τους περίπου 4.000 κατοίκους των 40 χωριών του ορεινού ∆ήµου Παρανεστίου, θα γίνεται από δύο στενούς δρόµους, µέσω Πλατανόβρυσης και Καπνόφυτου, ενώ οι µαθητές των σχολείων θα περνούν τη µήκους 500 µ. γέφυρα µε τα πόδια.

Η δήµαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου, συγκαλεί εκ νέου ευρεία σύσκεψη παραγόντων τη ∆ευτέρα, ενώ εκφράζει φόβους πως η γέφυρα που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε δεν έχει συντηρηθεί.

Συνεπώς θα κλείσει και η κυκλοφορία των οχηµάτων θα απαγορευτεί. «Από το 2003 διαπιστώσαµε ότι υπάρχει πρόβληµα, αλλά από τότε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Από τη γέφυρα αυτή, που αποτελεί τµήµα της εθνικής οδού ∆ράµας-Ξάνθης και εξυπηρετεί µεγάλο αριθµό κατοίκων και εργαζοµένων, διέρχεται σηµαντικός αριθµός βαρέων οχηµάτων, τα οποία µεταφέρουν τόνους ξυλείας από τον δασικό πλούτο της περιοχής µας. Ως εκ τούτου έχει επιβαρυνθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης» δήλωσε στο «Έθνος» η κυρία Σωτηριάδου.

Ήδη από χθες η κυκλοφορία γίνεται µόνο από ένα ρεύµα της γέφυρας, µε µέγιστη ταχύτητα τα 10 χ.α.ω. για οχήµατα και φορτηγά µέχρι 10 τόνους. Μέχρι στιγµής έχουν διαπιστωθεί προβλήµατα στατικότητας στα δύο από τα έξι φαντώµατα (κενά ανάµεσα στις δοκούς), και η κυρία Σωτηριάδου δεν αποκλείει η διέλευση να απαγορευτεί άµεσα, ακόµη και από τη ∆ευτέρα.

Προηγούμενο άρθροΟ πρόεδρος του ΔΣ στον Εισαγγελέα λόγω γέφυρας
Επόμενο άρθροΓενική συνέλευση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών