Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω των δευτερογενών μεταφορών ασθενών που κάνουν καθώς δεν είναι ο ρόλος τους αυτός αλλά τα επείγοντα περιστατικά. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε ότι θα καταφύγουν σε κινητοποιήσεις διότι δεν μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις μεταφορές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε κάποιο ζήτημα που έχει σχέση με το νοσοκομείο Καβάλας. Οι μεταφορές που γίνονται από το νοσοκομείου προς το σπίτι, όπως και κάποιες επανεξετάσεις τις οποίες αυτές τις μεταφορές τις ονομάζουμε δευτερογενείς. Όλες αυτές οι μεταφορές μας απασχολούν από το βασικό μας ρόλο που είναι η επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα, δηλαδή το να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κλήσεις που γίνονται τη στιγμή του προβλήματος κι όταν θα χρειαστεί ο ασθενής να βγει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο σπίτι. Κάναμε κάποιες επαφές το προηγούμενο διάστημα. Με τον ΥΠΕάρχη διαπιστώσαμε ότι συγκλίνουμε, ότι έχει κι αυτός την ίδια άποψη. Συναντηθήκαμε με τον νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο οποίος ανέλαβε περίπου το Δεκέμβριο του ’18 που κι αυτός μας είπε ότι, πράγματι, ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα και ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των δευτερογενών μεταφορών. Εμείς κάναμε λίγο υπομονή, στείλαμε κάποια έγγραφα στον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος ουσιαστικά αποποιήθηκε των ευθυνών του –είπε ότι είναι δουλειά του ΕΚΑΒ, ενώ όλοι οι προαναφερόμενοι είπαν ότι δεν είναι δουλειά του ΕΚΑΒ. Όλο αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί γιατί εξαιτίας αυτού του προβλήματος πολλοί ασθενείς ταλαιπωρούνται από το νοσοκομείο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ασθενείς μένουν στο νοσοκομείο 2-3 μέρες μέσα διότι εμείς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα περιστατικά και γι’ αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε κάποιες κινητοποιήσεις. Περιμένουμε από την πανελλήνια ομοσπονδία, τις επόμενες μέρες απ’ ό,τι μας έχουν πει, να σταλεί κάποιο εξώδικο προς το υπουργείο, προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ούτως ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις που σκοπό έχουν να βρεθεί μια λύση. Και με δεδομένο το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν και κάποιες προσλήψεις στα νοσοκομεία, που είναι περίπου στις 10 χιλιάδες προσωπικό, μαζί με γιατρούς. Ελπίζουμε να πάρουν προσωπικό που θα είναι και πληρώματα ασθενοφόρου για αν μπορούν τα νοσοκομεία να εξυπηρετούν τα δικά τους περιστατικά. Περιμένουμε».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Για το θέμα της εκπαίδευσης και τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που θα κάνουν στον Δήμο Καβάλας  είπε ότι «προσπάθησαν κάποιοι παλαιότερα να σταματήσουν κάποιες εκπαιδεύσεις που έκανε το σωματείο. Υπήρχε μια συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, πριν 2 χρόνια περίπου. Προσπάθησαν τότε να σταματήσουν τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις του σωματείου του ΕΚΑΒ, μας λασπολόγησαν. Δεν έβγαλαν κάποιο συμπέρασμα ότι εμείς δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα εδώ. Σαν σωματείο κινητοποιηθήκαμε και αλλάξαμε το καταστατικό μας και μπορούμε, πλέον, να κάνουμε εκπαιδεύσεις. Ο κόσμος ζητάει να του κάνουμε πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις και μέχρι το τέλος Απριλίου είναι κλεισμένες εκπαιδεύσεις για να εκπαιδευτεί κόσμος. Έχουμε ήδη εκπαιδεύσει μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, θα ακολουθήσει και δεύτερη φορά, όπως και κάποιους συλλόγους που υπάρχουν στα γύρω χωριά, μέσα στην πόλη. Προσπαθούμε σαν σωματείο όσο το δυνατόν περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε περισσότερο κόσμο που να γνωρίζει την Καρδιο-αναπνευστική Αναζωογόνηση που είναι πάρα πολύ σημαντικό για το πώς θα πάει ο ασθενής».

Πηγή:εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΟ Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εμμένει να στεγάσει τις υπηρεσίες του στο παλιό δικαστικό μέγαρο
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας