Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέθεσε τροπολογία για την οριστική επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει εδώ και χρόνια σχετικά με την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η εν λόγω τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, προβλέπει την δυνατότητα να κατατάσσονται ή, όπου συντρέχει περίπτωση, να μεταφέρονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ίδια ειδικότητα, στις οργανικές μονάδες των οικείων Ο.Τ.Α. και για τους εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί από την λήξη τους μέχρι και την 30.09.2020, για τους οποίους αναγνωρίστηκε δικαστικά με τελεσίδικη απόφαση ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού διακαίου αορίστου χρόνου σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού ή νομικά πρόσωπα αυτών, αναδρομικά από την αρχική τους πρόσληψη, που ανάγεται σε χρόνο επτά (7) τουλάχιστον ετών πριν την 18.12.2018.

Ήρθε η στιγμή οι Βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι· να υπερψηφίσουν την συγκεκριμένη τροπολογία και να ζητήσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν να πράξουν το ίδιο.

Προηγούμενο άρθροΜείωση 91% στο αεροδρόμιο της Καβάλας | Σε… χαμηλές πτήσεις η κίνηση
Επόμενο άρθροΓ. Πασχαλίδης για την οικονομική ενίσχυση του 4% των επιχειρήσεων της Καβάλας | “Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη και να κρατήσουμε την αγορά μας”