Αναστάτωση προκλήθηκε στην πτήση της Aegean το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου, όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Λήμνος την ώρα που βρίσκονταν πάνω από αεροδρόμιο «Ήφαιστος».

Όπως πληροφορούμαστε, οι επιβάτες θορυβήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν καθησυχαστικό. Το θετικό στην υπόθεσή είναι ότι ο πιλότος είχε ευθυγραμμίσει το αεροσκάφος με τον διάδρομο λίγα λεπτά πριν το χτύπημα του κεραυνού και η προσγείωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Όμως μετά από τεχνικό έλεγχο που έγινε στο αεροσκάφος αμέσως μετά την προσγείωση διαπιστώθηκε τεχνικό πρόβλημα και κρίθηκε απαραίτητη η αντικατάστασή του. Όπως είναι λογικό υπήρξε καθυστέρηση στην αναχώρηση των επιβατών προς Αθήνα έως ότου βρεθεί το αεροσκάφος που θα εξυπηρετούσε τους επιβάτες, ενώ το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό παραμένει στο αεροδρόμιο μας.

Αν όχι σήμερα, σίγουρα αύριο πρόκειται να μεταβεί τεχνικό κλιμάκιο στο νησί το οποίο και θα προσπαθήσει να επιδιορθώσει τη βλάβη ώστε το αεροσκάφος να ταξιδέψει κενό επιβατών προς την Αθήνα. 

Πηγή:limnosfm100.gr

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία Σπίρτζη για τις εξετάσεις για την αποκτήση διπλωμάτων οδήγησης
Επόμενο άρθροΜέσα στον Ιανουάριο η απόφαση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας