Ιατρός τοποθετήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας όπου γίνεται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο.

Η κα Πετράκη είπε ότι «έχει τοποθετηθεί γιατρός στην πύλη και ελέγχεται ο καθένας που μπαίνει μέσα. Έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο, έχουν ανασταλεί τα τακτικά ιατρεία, χειρουργεία, αιμοληψίες κλπ, οπότε όσοι προσέρχονται πρέπει να έχουν συγκεκριμένη δουλειά. Να είναι οι ίδιοι ασθενείς. Πλέον, μόνο τα επείγοντα δέχεται το νοσοκομείο. Θερμομετρούνται στην είσοδο και αναλόγως περνούν. Όπως καις το προσωπικό. Το προσωπικό είναι περισσότερο ύποπτο από τους ασθενείς. Δυστυχώς στην Καστοριά χάσαμε τον πρώτο συνάδελφο».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «στο Νοσοκομείο υπάρχει έκδηλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε και τι γίνεται στη γειτονική Ιταλία, όπου τα πράγματα τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα. Αλλά στη χώρα μας, μέσα σε μια μέρα είχαμε τόσα κρούσματα, είχαμε νεκρούς. Δυστυχώς μιλάμε για μια πανδημία. Πανδημία η υφήλιος έχει ξαναπεράσει, λίγο πολύ γνωρίζουμε τις απώλειες, αυτό προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε. Θέλουμε τη συνεργασία του κόσμου. Να εμπεδώσουν όλοι ότι πρόκειται για υγειονομικό πόλεμο. Δίνουμε μάχη αυτήν τη στιγμή. Κάποιοι τη δίνουν στην πρώτη γραμμή και κάποιοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι στα μετόπισθεν. Ας μας βοηθήσουν. Είναι οξύμωρο ότι τώρα μας χειροκροτάνε ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν βολεμένους δημόσιους υπάλληλους και μας έδερναν. Αυτή τη στιγμή θέλουμε τη συνεργασία, Να μένουν στο σπίτι, να αποφεύγουν όσο γίνεται το συνωστισμό, διότι περισσότερο φοβόμαστε τη διασπορά που είναι μεγάλη και εύκολη. Όσο περιοριστούμε τόσο γλιτώνουμε τη διασπορά.

Για μένα όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν άργησαν. Θα έπρεπε από την μέρα που πιστοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα από το τουριστικό λεωφορείο να εξαγγελθούν τα πρώτα μέτρα. Κανένα μέτρο δεν είναι υπερβολικό. Ο καθένας είναι υποψήφιος να ασθενήσει. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα. Υπευθυνότητα απ’ όλους. Εμείς είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη μας. Αλλά θέλουμε υπευθυνότητα. Μέσα στα σπίτια όλοι. Μακριά από ηλικιωμένους. Όποιος έχει συμπτώματα μιλάει πρώτα με τον ΕΟΔΥ πριν βγει από το σπίτι και αναλόγως τις οδηγίες που θα πάρει. Ή από τον οικογενειακό γιατρό του, που πάλι θα μιλήσει με τον ΕΟΔΥ».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Επόμενο άρθροΧελώνα καρέτα καρέτα ξεβράστηκε στην ακτή της Νέας Ηρακλείτσας