Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε πριν λίγη ώρα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2019. Εισηγητής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Την επόμενη 5ετια ο Δήμος Καβάλας ξοφλά όλα τα δάνεια του. Το 2018 ενίσχυσε τις σχολικές επιτροπές για τις ανάγκες των σχολείων με δικό του ποσό (επιπλέον της κρατικής επιχορήγησης) 300.000 ευρώ. Άρχισε η εκπόνηση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου, που περιλαμβάνει και την επίλυση του προβλήματος της στέγης». Στοιχεία του προϋπολογισμού παρουσίασε ο διευθυντής του Δήμου Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε την παρουσία του στην ψηφοφορία. Είπε μεταξύ άλλων: « Στη διάρκεια του 2019 ο προϋπολογισμός θα αλλάξει επειδή από τις εκλογές θα προκύψει ένας νέος τρόπος διοίκησης». Ο Βαγγέλης Παππάς χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ισχνό και χωρίς οράματα. Συνέχισε και είπε: « Είναι φτιαγμένος στο πόδι. Μια αποτύπωση της μίζερης 4ετιας που πέρασε». Ο κ. Βέρρος είπε: « Η διοίκηση προϋπολογίζει λάθος. Άλλη είναι η πραγματικότητα. Ταυτόχρονα ο προϋπολογισμός δεν συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση». Κατά του προϋπολογισμού ψήφισε και ο Χρήστος Ποτόλιας.

Η αποχώρηση του Μάκη Παπαδόπουλου

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα της γνωμοδότησης για την κατάρρευση και τις αρμοδιότητες συντήρησης της γέφυρας, γνωμοδότηση του κ. Χρυσόγονου. Στηριγμένος σε σημερινή καταγγελία του κ. Κουνάκου, υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση ήταν στη διάθεση του Δήμου πριν αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο. «Μας εξαπατήσατε. Επιφυλασσόμαστε» κατέληξε. Αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μαζί του αποχώρησε και ο Σπύρος Προυσαεύ. «Γίνεστε μαριονέτα της Δημάρχου» είπε ο κ. Παπαδόπουλος φεύγοντας, απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Γραμμένο. Κανείς άλλος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε αν και ο κ. Παπαδόπουλος είχε στα χέρια του έγγραφα που όπως επέμενε αποδεικνύουν το αληθές των ισχυρισμών του. Λίγη ώρα μετά ο κ. Βέρος και (ειδικά) ο κ. Παππάς ζήτησαν εξηγήσεις επί του θέματος. «Μη κολλάμε στα τυπικά» απάντησε ο κ. Γραμμένος. «Θα το δούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη.

Προηγούμενο άρθροΑνισόρροπες, “μαγειρεμένες” και παράτυπες οι νέες χρεώσεις της ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΑύξηση «φωτιά» στα διόδια της Εγνατίας οδού από 1ης Ιανουαρίου 2019