Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας, συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία, είπε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Διόνυσος: Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» σε μεζονέτα – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «έχουμε ιερή υποχρέωση να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί». Όπως είπε, τις προηγούμενες ημέρες σιώπησε από σεβασμό στο πένθος των οικογενειών των θυμάτων.

«Δεν έχω καμιά εξάρτηση από την κυβερνητική θέση. Δεν ζήτησα παραιτήσεις. ούτε έθεσα κανέναν σε διαθεσιμότητα. Ανέλαβα εγώ την πολιτική ευθύνη. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης θα μείνει γράμμα κενό αν δεν συνοδευθεί και από την αναζήτηση διαχειριστικών ευθυνών. Να δούμε ποιοι έκαναν τα λάθη και να μην επαναληφθούν», ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι «χρέος μας να φωτιστεί η αλήθεια».

Μπεν Άφλεκ: Αποκάλυψε τι του ζήτησε ο Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία «Air»
Ο κ. Καραμανλής είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το έργο βαλτωμένο. «Το προχωρήσαμε από το 18% στο 70%», είπε και κατέθεσε τα πρωτόκολλα διοικητικής παραλαβής προς χρήση που, όπως σημείωσε, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δεν παραδόθηκε ποτέ το 33% του έργου, μόνο κατ’ όνομα. Λειτουργικά παραδόθηκε μόνο το 18%», ανέφερε. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο σταθμός της Λάρισας διέθετε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης. «Εγκαταστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι τις 22.12, εκείνης της νύχτας. Ήταν σε λειτουργία μία ώρα και κάτι πριν από την ώρα του δυστυχήματος στα Τέμπη» πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΤο 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας και 63 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 8 χώρες βράβευσαν στο Δημαρχείο αθλητές
Επόμενο άρθροΑλλάζουν όλα στο «The Voice»: Συνεχίζει με… άλλη κριτική επιτροπή