Ο Δήμος Καβάλας είναι σε ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμωνα Ξουλόγη έχουν προγραμματίσει στον απόλυτο βαθμό για την λειτουργία των αιθουσών και την υποδοχή των παιδιών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας η ετοιμότητα. Για τις υπάρχουσες συνθήκες είμαστε έτοιμοι. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που άνοιξαν από τη 1 Σεπτεμβρίου, ενώ κάποιοι δεν άνοιξαν ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ήμασταν έτοιμοι, αλλά και σε πλήρη ετοιμότητα. Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας προσαρμογής γενικότερα και πάμε βήμα- βήμα για να μην έχουμε το παραμικρό πρόβλημα.

Περιμέναμε την Κοινωφελή να έρθει αρχές του μήνα. Έχει καθυστερήσει κι αυτό μας ανάγκασε να μειώσουμε ελαφρώς το ωράριο. Είναι από τις 7.45πμ μέχρι τις 2.15μμ. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος γονιός που θέλει να φέρει νωρίτερα το παιδί, δεν μπορεί. Έχουμε προνοήσει να παραλαμβάνουμε παιδάκια πιο νωρίς.

Μέσα στις αίθουσες το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει τα τμήματα να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Γι’ αυτό και έχουμε προσωρινή έλλειψη προσωπικού. Θα καλυφθεί άμεσα, έχουν βγει τα ονόματα κι έρχονται τα 19 άτομα που περιμένουμε. Την αποφυγή της επαφής μεταξύ των τμημάτων ακόμη και στις τουαλέτες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε. Έχουμε χωρίσει τις τουαλέτες με χρώματα και έτσι θα είναι και σαν παιχνίδι μαθησιακό αλλά φροντίζουμε και για την ασφάλειά τους.

Τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκες. Σε συνεννόηση με τους γονείς, ίσως για εκπαιδευτικούς λόγους, να δείξουμε τη χρήση τους. Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για μάσκα και νομίζω ότι δεν είναι και εφικτό να διαχειριστεί μια μάσκα ένα μικρό παιδάκι».

Για το προσωπικό είπε ότι «είναι επαρκές. Οι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες για μέχρι και 420 παιδάκια. Με τους 19 που έρχονται στα 520 που είναι και όλες οι αιτήσεις που κάναμε. Μένει ένα κενό για την καινούργια προκήρυξη που θα βγει, έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να πάρουμε κι άλλα 50 παιδάκια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 520 αιτήσεις και έχουν απορροφηθεί όλες».

ΚΑΠΗ

Τέλος είπε ότι «επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα από κάποιους κύκλους παραπληροφόρησης που δεν γνωρίζω και δημιουργείται σύγχυση στους συμπολίτες μας και αφορά τα ΚΑΠΗ και τους γιατρούς. Διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα ΚΑΠΗ θα κλείσουν και δεν θα έχουν γιατρούς. Είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η οδηγία που έχουμε είναι ότι οι δομές των ΚΑΠΗ θα είναι κλειστές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, μετά από οδηγία του υπουργείου. Αν μας επιτρέψουν μετά να τα ανοίξουμε, εμείς θα τα ανοίξουμε. Αν μας πουν να παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας, θα μείνουν κλειστά. Οι γιατροί θα υπάρχουν. Η σύμβασή τους λήγει τέλος του μήνα και είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε νέα σύμβαση.

Αυτή τη στιγμή οργανώνουμε το σύστημα λόγω covid η 3η ηλικία να μην έρχεται καθόλου με το βιβλιάριο για να πάρει τη συνταγή, αλλά να γίνεται από εμάς όλη η διαδικασία. Να παίρνουμε το βιβλιάριο και να πάμε τη συνταγή στο σπίτι».

Προηγούμενο άρθροΠανέτοιμη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για την επαναλειτουργία των σχολείων
Επόμενο άρθρο«Είμαστε έτοιμοι για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης