Η δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς τη βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.

Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Ελλάδας σε διεθνή πόλο έλξης τουρισμού ΑμΕΑ και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά.

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Απερχόμενος Δήμαρχος Θάσου Κώστας ΧατζηΕμμανουήλ «Περι Νοικοκυρέματος» του Δήμου Θάσου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών (Project2020) δεν γίνεται καμιά αναφορά για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών για εμποδιζόμενα άτομα και για για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 Δείτε τι αναφέρει το δελτίο τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ για το αναπτυξιακό σχέδιο Project2020

Με το Project 2020, το αναπτυξιακό μας σχέδιο που αλλάζει την εικόνα της Θάσου, εκμεταλλευόμαστε πολλαπλές χρηματοδοτικές πηγές για τον εκσυγχρονισμό του νησιού μας. Αρχίζει το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ για την διάσωση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του διαχρονικού πλούτου της Θάσου: του δάσους της.Ο Δήμος Θάσου μπαίνει στην εποχή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της τηλεθέρμανσης.

Μπαίνει στην εποχή των δικτύων ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας εισάγοντας καινοτομίες όπως ο πλήρης τηλε-έλεγχος και τηλεχειρισμός των δικτύων μας αλλά και το καθολικό, ελεύθερο WiFi σε όλο το νησί.Αρχίζει μια εποχή με αναπλάσεις βασισμένες στην αρχιτεκτονική τοπίου, με βιοκλιματικούς κανόνες και με εξοικονόμηση ενέργειας. Η εποχή που η Θάσος θα διαθέτει την πιο «πράσινη» μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και που θα κατακτήσει την πρωτιά στην ανακύκλωση. Με στόχο τα Μηδενικά Απορρίμματα.

Αποτελούμε πανελλαδικό «πιλότο» και υπόδειγμα προς μίμηση για μια σειρά καινοτόμων έργων, όπως η πλήρης αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με LED, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αξιοποίηση της βιομάζας του δάσους.Και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, «βάζοντας πλάτες» για να μην κλείσουν υπηρεσίες, χρηματοδοτώντας πάγια έξοδα και ενέργειες που κράτησαν ανοιχτά και σε πλήρη ανάπτυξη το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, την Πυροβεστική Υπηρεσία, τον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων.

Είμαστε η δημοτική αρχή που κατάφερε την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ μετά από χρόνια μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς και πιέσεων στις ηγεσίες των συναρμόδων Υπουργείων και τώρα αγωνιζόμαστε για να φτιαχτεί στο νησί μας Μονάδα Αιμοκάθαρσης για την κάλυψη των αναγκών δεκάδων συμπολιτών μας.Συνεχίζουμε τον εντατικό αγώνα, με επιστημονική τεκμηρίωση, ώστε να αναγνωριστεί η Θάσος ως «μη δορυάλωτη» περιοχή, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα των ιδιοκτησιών του Δημοσίου στο νησί.  Ζητούμε από τους Θάσιους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ. Ζητούμε να στηρίξουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών,το Project2020, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.project2020.gr

Από την άλλη πλευρά είναι άξιο απορίας το γεγονός πως αν και ο Δήμαρχος Θάσου αναφερθηκε στο νέο δίκτυο οδοφωτισμού με LED στη Θάσο το οποίο θα μετατραπεί σε δίκτυο WiFihotspot” δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γεγονός ότι άφησε να χαθεί ακόμα μια ευκαιρία καθώς ανακοινώθηκαν οι νέοι Δήμοι που θα επιδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη δικτύων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης WiFi μέσω του προγράμματοςWiFi4EU και οι οποίοι είναι οι εξής :

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-Municipality of Kavala

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ-Municipality of Nestos

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ-Municipality of Pagheo

Αναρωτιόμαστε λοιπόν κυριε Δημαρχε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να υλοποιησετε μια μελέτη που θα αφορά την αναβάθμιση του νέου  δικτύου λαμπτήρων LED  σε ένα δίκτυο WiFihotspot που θα παρέχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ και θα πραγματοποιηθεί στο Αναπτυξιακό σχέδιο «Project2020» η αν θα συνεχίσετε να αφήνετε ευκαιρίες να χάνονται για έργα που επιδοτούνται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη δικτύων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης;

Προηγούμενο άρθροΝα μην υποβιβαστούν από την Α2 ζητούν Απόλλων Πάτρων, ΕΚ Καβάλα, Μαρούσι και Κόροιβος
Επόμενο άρθροΗ μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Αν. Μακεδονία Θράκη- Υλοποιείται το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort