Αγανάκτηση επικρατεί στη Θάσο με τα ανεκτέλεστα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουν καταγγείλει το γεγονός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν βλέπω άλλες παρατάξεις να κινούνται στο ζήτημα των δρομολογίων της γραμμής αυτής που εδώ και αρκετά χρόνια μας ταλαιπωρεί. Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε ξανά μια καταγγελία στα μεγάλα σωματεία του Πειραιά, διότι η κατάσταση πλέον αντί να φτιάχνει χαλάει περισσότερο. Τα Σαββατοκύριακα, τα δρομολόγια και στη γραμμή της Κεραμωτής είναι λιγότερα, μερικά δεν εκτελούνται και από τις άλλες εταιρείες κι έχουν συμβεί τραγελαφικά γεγονότα. Αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2022 να βγαίνει άνθρωπος από νοσοκομείο με εγκεφαλικό και να μην μπορεί να περάσει από την Καβάλα στο νησί, να τον γυρίζουν πίσω στο νοσοκομείο και να μην μπορούν να τον πάρουν ξανά μέσα. Στην Κεραμωτή δεν εκτελούνται τα βραδινά δρομολόγια, κάτι πρέπει να γίνει.

Ωραία τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια, ο κ. Παναγιωτόπουλος πέρυσι όταν επιδοτούσαν τους εφοπλιστές κατέβηκε στο λιμάνι για να κάνει τη βόλτα του αλλά ο κόσμος ταλαιπωρείται. Η βενζίνη πήγε στα 2 ευρώ. Θα τα δει κανείς αυτά ή θα φωνάζουμε μόνο εμείς και θα νομίζουν ότι είμαστε γραφικοί;».

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι το Λιμεναρχείο είναι υποχρεωμένο εκ του νόμου να επιβάλλει κάποιες κυρώσεις. Από ‘κει και πέρα τι γίνεται. Το εφοπλιστικό λόμπι είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι τίποτα δεν γίνεται, μπαίνουν τα πρόστιμα και δεν τα πληρώνει κανένας. Ο πλοιοκτήτης κ. Φιλιάγκος έχει πάρει ένα καράβι, έχει πάρει δρομολόγια από τις 28 Οκτωβρίου από το ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), το πλοίο παίρνει κάθε 15 μέρες ακινησία και την ανανεώνει συνέχεια, έχει φύγει κι ένα άλλο καράβι για επισκευή και έχει μείνει η Θάσος με ένα καράβι. Τι δρομολόγια να κάνει;Το τονίσαμε πολλές φορές, δεν θέλουμε δρομολόγια πολλά. Θέλουμε δρομολόγια που να εξυπηρετούν τον κόσμο του νησιού και την κίνηση της Καβάλας».

Προηγούμενο άρθρο“Τρέχει” τις διαδικασίες ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Νομαρχίας
Επόμενο άρθρο«Κλατάρουν» στην Καβάλα αγορά, επιχειρήσεις και νοικοκυριά με την αύξηση της ενέργειας, δηλώσεις Γ. Κελγιώργη