Υποπτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα του Χαλκερού στην Καβάλα. Όπως δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Παπαδόπουλος σχετικό δείγμα στάλθηκε στα εργαστήρια των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα.
Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, το κοπάδι είναι ελευθέρας βοσκής και ορισμένα βοοειδή δεν ήταν εμβολιασμένα, καθώς δεν τα είχε εντοπίσει ο κτηνοτρόφος.Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρόπουλος έκανε λόγο για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται.
Παράλληλα Θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία έστειλε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Λήμνου για εργαστηριακό έλεγχο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η αρχή κινητοποιήθηκε λόγω υποψίας ότι ζώο σε κοπάδι βοοειδών στο νησί είχε προσβληθεί από τη νόσο της οζώδους δερματίτιδας. Η σχετική ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου ανακοινώνει ότι εντοπίστηκε ασθενές ζώο το οποίο πιθανόν να έχει προσβληθεί από την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών. Από την πλευρά της Υπηρεσίας μας γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για διερεύνηση του κρούσματος και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Επιπλέον όμως, οι εκτροφείς βοοειδών πρέπει να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας με τον κατά το δυνατό περιορισμό των ζώων σε ελεγχόμενους χώρους και τη χρήση εντομοαποθητικών φαρμάκων στα ζώα και στους στάβλους. Επίσης να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε άλλες βοοτροφικές μονάδες και να μη δέχονται στην εκτροφή τους άτομα που προέρχονται ή σχετίζονται με άλλες βοοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελευθερούπολη σήμερα η Φώφη Γεννηματά
Επόμενο άρθροΣ.Παπαδόπουλος:Κρίνεται επιτακτική η λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας με τον απαραίτητο εξοπλισμό και καταρτισμένα στελέχη