Μπουφάν, κασκόλ, γάντια, παλτά, τα πάντα θα πρέπει να επιστρατεύσουν οι κάτοικοι της χώρας την Δευτέρα. Αρνητικές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Ο παγετός κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς. Κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις.
Ο καιρός θα θυμίσει κάτι από… Ανταρκτική, μιας και σε ορισμένες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ενδέχεται να φτάσει και στο -16!

Φυσικά όλα αυτά “συνοδευόμενα” από χιόνια, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, που θα κάνουν την επέλαση του “Τηλέμαχου”… επιβλητική.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -9 (μείον 06) έως 01 βαθμό Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο το μεσημέρι προειδοποιούσε ότι:

Α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα (07-01-2019) και την Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-01-2019) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και απο το βράδυ της Δευτέρας (07-01-2019) στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη (08-01-2019) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Προηγούμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Καλαμίτσας-video
Επόμενο άρθροΣενάρια εκλογών – Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εξελίξεων