Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της υδροδότησης των Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο η εταιρεία του ΤΑΡ θα χρηματοδοτήσει την μελέτη του έργου αλλά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο “Υπάρχει ένας βραδύς ρυθμός από την πλευρά του ΤΑΡ που ελπίζω να μην είναι εσκεμμένος όσον αφορά την χρηματοδότηση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών και να πάμε στη διαδικασία της κατασκευής του έργου.

Ήδη αρκετό καιρό ταλαιπωρούμαστε ως Δήμος Καβάλας από τη δικαστική εκκρεμότητα που υπάρχει για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Η απόφαση είναι ότι αν καθυστερήσει και άλλο τη μελέτη θα κοιτάξουμε να την κάνουμε μόνοι μας για να πάμε στο επόμενο στάδιο.

Θέλω να ελπίζω η όλη κατάσταση να μην είναι εσκεμμένη για να κερδηθεί χρόνος ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια υπάρχει το μνημόνιο της συνεργασίας μεταξύ μας, τους υπουργείου, του ΤΑΡ και της ΔΕΥΑΚ και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα.

Η απόφαση είναι να επιταχυνθεί είτε με αυτό τον τρόπο είτε με κάποιο άλλο για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και να πάμε παραπέρα. Βέβαια το κόστος της κατασκευής είναι το μεγαλύτερο θέμα”.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο ίδιος σημειώνει ότι «υπάρχουν έγγραφα που συνηγορούν στο ότι δεν υπάρχει κάποια εσκεμμένη καθυστέρηση αλλά το παν είναι να έχουμε έργο με την υδροδότηση της περιοχής από τις πηγές της Βοϊράνης. Δεν αντέχουμε άλλο καθυστερήσεις, χρονοτριβές, γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει να προχωρήσει το έργο είναι ζήτημα υγείας και καθημερινότητας”.

Προηγούμενο άρθροΣτις Σέρρες για έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας
Επόμενο άρθροΠροχωρά η συνένωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου με τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας