Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού που μνημονεύεται στις 15 Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Ένωση τυφλών ανατολικής Μακεδονίας πραγματοποίησε σήμερα στην Καβάλα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της προσβασιμότητας.

Κινηθήκαμε σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια του κέντρου της Καβάλας, συζητήσαμε με τους διερχόμενους πολίτες και τους καταστηματάρχες για την προσβασιμότητα, τα εμπόδια που υπάρχουν και δώσαμε τον λόγο στους ίδιους τους συμπολίτες μας να μας πούνε την γνώμη τους σχετικά με την προσβασιμοτητα και αν μπορεί ένα άτομο με αναπηρία όρασης να κινηθεί με ανεξαρτησία και ασφάλεια.

Ευχαριστούμε πολύ τον αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη, τον εκπρόσωπο του τμήματος τροχαίας Καβάλας κ. Γαλάνη Δημήτρη και την εκπρόσωπο της δημοτικής αστυνομίας κα Κούτρα Αλεξάνδρα που μας συνόδευαν στην περιήγηση και κατέγραψαν τις παρατηρήσεις μας.

Δυστυχώς το φαινόμενο της τοποθέτησης εμποδίων και της μη τήρησης των κανόνων της προσβασιμότητας έχει γίνει μάστιγα στις σύγχρονες πόλεις και θα πρέπει όλοι, πολίτες και αρμόδιες αρχές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η πόλη ανήκει σε όλους τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΣτάση εργασίας νοσοκομειακών Γιατρών και Νοσηλευτών στο νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός περιφρονεί το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών