Ο ΑΟΚ πήρε τελικά την νίκη απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 0-2 που του έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος με καθολική υπεροχή έφτασε στους τρεις βαθμούς. Ο Παύλος Δερμιτζάκης προτίμησε ένα σχήμα με ενισχυμένο κέντρο με τον Γεμιστό στο αρχικό σχήμα πίσω από τον Μαρκόπουλο,ενώ επανήλθε στην ενδεκάδα ο Σάββας Τουμανίδης. Στο πρώτο μέρος ο ΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά πατούσε με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο α΄ μέρος έκανε δύο μόνο ευκαιρίες. Η πρώτη με απευθείας φάουλ του Γιαντσίνοβιτς και η δεύτερη με σουτ του Τσούτση που πέρασε η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αρβανίτη. Στο β΄ μέρος ο ΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για την νίκη και έκλεισε στα καρέ του, τον Εθνικό με το πρώτο γκολ να είναι θέμα χρόνου. Αρχικά απείλησε στο 53΄ και στο 55΄ σε ισάριθμες κεφαλιές του Γαβριηλίδη αλλά ο Αρβανίτης έσωσε και τις δύο φορές. Στο 56΄ λεπτό ο Παύλος Δερμιτζάκης έπαιξε φουλ επιθετικά με την είσοδο του Βαλαβανόπουλου στη θέση του Γιαντσίνοβιτς με τον Γεμιστό να μετατοπίζεται στα πλάγια. Ο συνήθης ύποπτος Μαρκόπουλος που μέχρι εκείνη τι στιγμή δεν έκανε αισθητή την παρουσία του άνοιξε το σκορ στο 60΄ λεπτό με κεφαλιά σε σέντρα του Ζέρη. Στη συνέχεια όλα έγιναν πιο απλά και ο ΑΟΚ έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 75΄ λεπτό ο Τσούτσης που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του με σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο βρήκε ιδανικά τον Μαρκόπουλο που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ αλλά ο Αρβανίτης έσωσε την κεφαλιά του Τουμανίδη ενώ ο Γαβριηλίδης δύο φορές δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα την μία σε εξ΄ επαφής κεφαλιά και την άλλη σε κοντινό πλασέ έπειτα από πάσα του Γεμιστού ενώ και ο Τσούτσης δεν κατάφερε να σπρώξει την μπαλα στα δίκτυα μετά από συρτή δυνατή του Βαλαβανόπουλου. Στο τέλος παίκτες και τεχνική ηγεσία πήγαν στον κόσμο που αψήφισε τις καιρικές συνθήκες για να τον ευχαριστήσουν για την συμπαράσταση του. Ο ΑΟΚ έκλεισε ιδανικά την χρονιά αφού πλέον οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σταματούν για την περίοδο των Χριστουγέννων διευρύνοντας το σερί νικών που ξεκίνησε με τον Ορφέα Ξάνθης, παραμένοντας όμως πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Οι κίτρινες κάρτες που δέχτηκαν ο Γαβριηλίδης με τον Ζέρη ήταν κατόπιν εντολής από την τεχνική ηγεσία για να εκτίσουν την ποινή στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης. Τέλος ο ΑΟΚ με το νικηφόρο αποτέλεσμα έσπασε μία αρνητική παράδοση στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης αφού η τελευταία του νίκη σημειώθηκε την περίοδο 2004-2005 για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όταν ο ΑΟΚ επικράτησε την τότε ΠΑΕ Θράκη με γκολ του Πολωνού Τόμας Ναγιέφσκι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ :

ΕΘΝ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ : Αρβανίτης, Δορουδιγένης, Μαλτέζος , Πεταλωτής (39’ Τσαπάνης), Σωτηράκης , Γκουντενούδης , Γκαβανόζης , Κούπας (77’ Δεδελούδης), Γκαιδατζής , Καρακασίδης (77’ Γεωργατζόπουλος), Μαρασλής (65’ Κολονέρος).

ΑΟΚ : Δήμιζας , Ζέρης (89’ Μπλιός) , Λυμπεράκης , Κασμερίδης , Τουμανίδης , Γανριηλίδης , Γεμιστός (77’ Παπαδόπουλος) , Ψάλτης , Τσούτσης , Μαρκόπουλος (84’ Τόσκας) , Γιατσβίνοβιτς (56’ Βαλαβανόπουλος).

Προηγούμενο άρθροΑυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ πρ.Υπουργος Νίκος Φίλης στην Καβάλα