Σχεδόν απόλυτη ήταν η συμμετοχή των καταστηματαρχών της Καβάλας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του εμπορικού κόσμου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που είναι οι μικρές επιχειρήσεις και όχι οι αλυσίδες, νομίζουμε ότι η συμμετοχή ήταν θετική. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μην πω όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ήταν κλειστά. Οι μεγάλες αλυσίδες ήταν ανοιχτά. Δεν πειράζει, όμως, εμείς είμαστε ικανοποιημένοι. Διαμαρτυρόμαστε και γι’ αυτούς, διότι τα μέτρα αφορούν όλους, οπότε εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος το κάνουμε και γι’ αυτούς.

Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να έχει περισσότερους, αλλά σημασία έχει ότι ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε, ότι ακούστηκαν αυτά που έπρεπε να ακουστούν, ελπίζουμε τώρα να φτάσουν και στα αυτιά των κυβερνώντων, να βρεθεί μια λύση σε εθνική ή πανευρωπαϊκό επίπεδο, διότι αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε είναι κρίσιμη για την ελληνική αγορά. Τα καταστήματα δέχονται τεράστιες πιέσεις όπως και η πραγματική οικονομία και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Κι όπως είπε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ζούμε ιστορικές στιγμές αλλά χρειάζονται και ιστορικές λύσεις. Πρέπει να σκύψουν πάνω μας όλοι όσοι έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, να δοθεί μια λύση γιατί αυτή η κατάσταση σε νοικοκυριά και σε επιχειρήσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Βυθιζόμαστε καθημερινά. Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της ενέργειας -βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αποκλιμάκωση στην Ουκρανία- για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα».

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «η εμπορική κίνηση σχεδόν έχει μηδενιστεί. Ο καταναλωτής βιώνει δυσβάσταχτες αυξήσεις στα είδη καθημερινής ανάγκης, έχει περιορίσει πάρα πολλά από τις καθημερινές του αγορές και συνήθειες κι αυτό που έχει βάλει εντελώς στην άκρη είναι ό,τι έχει να κάνει με την ένδυση και την υπόδηση. Αυτό βιώνουμε καθημερινά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας γι’ αυτό και ζητούμε άμεσα λύσεις».

Προηγούμενο άρθροΖαχάροβα για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Δεσμοί αιώνων θυσιάζονται – Θα απαντήσουμε κατάλληλα
Επόμενο άρθροΤα έργα φυσικού αερίου και της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη κάνουν αναγκαία τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους πολίτες