Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση των γονέων στο κάλεσμα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.
Είναι προφανές ότι πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε κατά το δυνατόν την εξάπλωση του κορονοϊού στην τοπική κοινωνία.


Κι αφού το πρώτο βήμα έγινε σήμερα, σας καλούμε :
• κι αύριο να κρατήσουμε όλοι τα παιδιά μας στο σπίτι, αλλά
• και το Σαββατοκύριακο, (αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο),
• ώστε από Δευτέρα να αρχίσει να δείχνει πόσο έχει εισχωρήσει ο ιός σε μικρούς και μεγάλους.
Ήδη όπως μαθαίνουμε άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και κάποιοι κηδεμόνες (κι από το Γυμνάσιο) ειδοποιήθηκαν να κρατήσουν τα παιδιά τους εκτός σχολείου για 14 ημέρες.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε βεβαιωμένα κρούσματα και στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, αλλά ότι κάποια παιδιά είχαν αδελφάκια στο Δημοτικό στα τμήματα που προσβλήθηκαν και πρέπει να μπουν σε καραντίνα.
 Θυμίζουμε επίσης ότι κι εμείς πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις επαφές μας στο απολύτως απαραίτητο.
 Και κάτι τελευταίο : Κάθε πρωί να θερμομετράμε τα παιδιά μας πριν αναχωρήσουν. Αν έχουν βήχα, αδυναμία ή αδιαθεσία, ΔΕΝ τα στέλνουμε στο σχολείο και ενημερώνουμε.

Κι επειδή ρωτάτε πολλοί και δικαίως, απαντάμε : τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Εδώ σήμερα στην Κοζάνη με γενικό lock down και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Προτείνουμε όμως σε εσάς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, που την θεωρούμε ως πρώτη προτεραιότητα, να προστατέψουμε τα παιδιά μας, εμάς τους ίδιους και τους μεγαλύτερους ή τις ευπαθείς ομάδες, αποφεύγοντας να βγάλουμε τα παιδιά μας προς τα έξω, μέχρι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς πάει ο ιός. Άλλωστε αυτό δεν θα γίνει πέραν του Σαββατοκύριακου, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση ανήκει στον καθένα μας….

Εμείς ως ΔΣ των Συλλόγων, σε συνεννόηση με τους άλλους Συλλόγους Γονέων του νησιού και του τόπου μας, με αίσθημα ευθύνης και αφού μιλήσαμε και με γιατρούς, σας προτείναμε τα παραπάνω. Δική μας η απόφαση, δική μας κι η ευθύνη !!! (όλων μας, και του καθενός κηδεμόνα ξεχωριστά)

Από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου

Προηγούμενο άρθροFraport: Πτώση 72% στην επιβατική κίνηση στο εννιάμηνο του 2020- 71% το αεροδρόμιο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο παρέσυρε πεζή στην οδό 7ης Μεραρχίας στη Καβάλα