Ο Δήμος Παγγαίου κέρδισε φέτος το στοίχημα με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έτυχαν της αποδοχής των δημοτών. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αποστολία Δημητρακούδη έκανε σχετικές δηλώσεις για το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο».

Συγκεκριμένα είπε ότι «φέτος έχουμε οργανωθεί λίγο καλύτερα, αξιοποιώντας χώρους και κάνοντας λίγο πιο ζεστό το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο. Πολλές οι εκδηλώσεις, συνεχίζουμε τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, τόσο στην Ελευθερούπολη όσο και στις κοινότητες του δήμου μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μέρα παράδοσης για την Ελευθερούπολη. Θα χαρεί πολύ ο κόσμος να μας επισκεφθεί. Ξεκινάμε από τις 12 το μεσημέρι με πατινάδα και παραδοσιακή μουσική, με αράπηδες, με τσάνια και πολλούς ντόπιους συλλόγους που θα μας θυμίζουν τις ρίζες μας. Και το βράδυ συνεχίζουμε στην υπόγεια διάβαση που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, με αγιορείτικη κουζίνα, ποντιακή μουσική και αρκετούς συλλόγους του δήμου που συμμετέχουν.

Οι γιορτές μας ολοκληρώνονται με τον Αη Βασίλη τον θαλασσινό στις 2 Ιανουαρίου στη Νέα Ηρακλείτσα και φυσικά με το έθιμο του Αράπη, με πρωτεργάτη και πρωτοστάτη τον πολιτιστικό σύλλογο της Νικήσιανης και συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας, ανήμερα Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου.

Φέτος πήραμε την πρωτοβουλία να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι σύλλογοι, ομάδες, τμήματα που λειτουργούν στο δήμο και πραγματικά είχαμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή και το χάρηκαν μικροί και μεγάλοι. Θεωρώ ότι πήγαμε καλά από άποψη συμμετοχής. Μπορεί να μην είχαμε το τρανταχτό όνομα για μία συναυλία ή κάτι άλλο, αλλά έχουμε πολύ αξιόλογα σχήματα που μπορούν να στηρίξουν τέτοιες εκδηλώσεις. Και φυσικά είναι ευκαιρία να τους χαρεί και ο κόσμος και να τους αναδείξουμε κι εμείς».

Προηγούμενο άρθροΕυχάριστα τα νέα για τα δύο μεγάλα έργα διαχείρισης αποβλήτων της Θάσου
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν 3 εργάτες γιατί εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια