Ανακοινώσεις έγιναν από το δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο της Απόστολο Χρόνη.

Παρέλαβαν μια ΔΕΥΑΚ χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς πολλά σημαντικά έργα και ανανέωση του εξοπλισμού και των υποδομών, με 192 βλάβες να υπάρχουν στο σύνολο του δικτύου σε καθημερινή βάση (!!!), με σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στο ταμείο της, με το 70% του κόστους λειτουργίας να αφορά την μισθοδοσία και τις σχέσεις των εργαζομένων με τις περισσότερες διοικήσεις να βρίσκονται σε διαρκή ένταση καθώς επίσης και με τρομερή σπατάλη σε νερό και ενέργεια,. Φιλοδοξούν να υλοποιήσουν ένα γενναίο πρόγραμμα επενδύσεων σε έργα και εξοπλισμό, να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες – ήδη έχουν περιοριστεί στις 19 σε ημερήσια βάση -, να βελτιωθεί η οικονομική ρευστότητα και να γίνει η ΔΕΥΑΚ ένα στολίδι, κατ’ αναλογία της ΔΕΥΑ που λειτουργεί στο Δήμο Λαρισαίων, μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας της δημοτικής αρχής. Μάλιστα ένα γεγονός το οποίο έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακοδαιμονία που μαστίζει την επιχείρηση, όπως διαπιστώθηκε, είναι η αλλαγή πολιτικής κάθε φορά που άλλαζε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Αυτό είναι το φιλόδοξο σχέδιο που παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδη με τον πρόεδρο της επιχείρησης Απόστολο Χρόνη, συνεπικουρούμενοι από τον τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Άγγελο Λογγάρη. Ένα σχέδιο που στόχος τους είναι να βγάλει τη ΔΕΥΑΚ από το τέλμα και θα την κάνει στολίδι, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Επίσης έγινε γνωστό ότι όσοι χρωστάνε στη ΔΕΥΑΚ μεγάλα ποσά είναι περίπου 7.000 σε σύνολο 41.000 παροχών και από την επόμενη εβδομάδα όσοι οφείλουν πάνω από 600 ευρώ θα στέλνονται για χρέωση στην εφορία.

Αυτός ο σχεδιασμός, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά θα εφαρμοστεί από όποιον και αν είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τον σχεδιασμό και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΨηφίστηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στη Βουλή με 156 ψήφους