Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για ακόμα μία φορά στα Τενάγη των Φιλίππων μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα, ελλειπή σχεδιασμό και ευθύνες.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ενέργειες που έγιναν επί θητείας του ο κ. Μάρκόπουλος είπε: “Οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Προξενήσαμε να εκπονηθεί μία μελέτη. Το καλοκαίρι όσο ήμουν ακόμα αντιπεριφερειάρχης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες τους εξηγήσαμε ότι τα περί τούνελ τα οποία τα είχαμε γραπτώς απορρίψει κι εγώ και ο Παυλίδης το 2016 δεν πρέπει να προχωρήσουν. Αυτή η ιδέα που είχε μία περιφερειακή υπηρεσία κάποτε πριν από χρόνια είναι μία φαραωνική, λανθασμένη και αποτυχημένη ιδέα. Όπως αυτή τη στιγμή αν πούμε ότι θα γίνει η μελέτη και θα κάνουμε και συσκέψεις, πόσο καιρό θα κάνουμε να έχουμε αποτελέσματα. Πόσο καιρό θα χρειαστούμε για να αποφασίσουμε για τα έργα και να τα υλοποιήσουμε; Μία δεκαετία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα πνίγονται περιμένοντας να βρούμε τη σοφή λύση”, ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επίσης τόνισε ότι: “με λίγα χρήματα να γίνονται παρεμβάσεις. “Οσες συσκέψεις και να γίνονται λύση στο 100% δεν θα βρεθεί. Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα που κηρύχθηκαν οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου σε έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει ούτε μία τσάπα να σκάβει. Αυτό δείχνει ότι μία ευθύνη και μία αντιστοιχία όσων λέμε και όσων κάνουμε”.

Συνοψίζοντας για το τι χρειάζεται να γίνει ο πρ. αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: “Υπάρχουν σημεία όπου μπορεί να σταθεί ένα βαρύ μηχάνημα για να σκάψει και να φύγουν τα νερά. Υπάρχουν ευθύνες. Είμαι ο μόνος που έχω περπατήσει την περιοχή και ξέρω να πάω στα Τενάγη. Αυτοί που κραυγάζουν από ασχετοσύνη και λένε απόψεις εκ του ασφαλούς χωρίς να ξέρουν την περιοχή θα κριθούν στην πορεία”.  Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουν με έναν άμεσο τρόπο, να βάλουν μηχανήματα να σκάψουν στα σημεία που προκαλούν εμπλοκές  έτσι ώστε ο αγρότης αντί να σπείρει τον Ιούνιο να σπείρει τον Μάιο.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο: “Δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ τη ζημιά στις καλλιέργειες επειδή οι αγρότες δεν έσπειραν λόγω της πλημμύρας. Έχουμε ζητήσει άπειρες φορές, όπου και οι βουλευτές μπορούν να κάνουν την παρέμβασή τους, οι άνθρωποι αυτοί να αποζημιωθούν και να αποζημιωθούν εξαιτίας των εισφορών που δίνουν στον ΕΛΓΑ”.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, για το θέμα των Τεναγών από το 46.36 έως 59.57

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα συνεργεία μπήκαν και καθαρίζουν κοινόχρηστους χώρους στην Δημοτική ενότητα Φιλίππων
Επόμενο άρθροΕΠΣ Καβάλας | Μένουμε Ενεργοί με πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης (video)